r
Nosalty Logó

Vörösboros-mascarpone-s körtetorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Vörösboros-mascarpone-s körtetorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 6287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Összesen 216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    89.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 1574 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    356.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    685 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642 g
  • Cukor
    412 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    902 micro
Összesen 6287 kcal
  • 4% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 216 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojásokat a cukorral egy keverőtálban krémesre keverjük.
  2. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat, a vörösbort, majd kanalanként beleadagoljuk a sütőporos lisztet és a kakaóport.
  3. Az így összekevert tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben sütjük (tűpróbáig).
  4. Amíg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A mascarpone-t összekeverjük 3 evőkanál mézzel és a 2 doboz karamellás krémtúróval. (Ízlés szerint tehetünk bele egy kis felvert habtejszínt is, attól még krémesebb lesz.)
  5. Amíg a tészta hűl, a mascarpon-es krémet berakjuk a hűtőbe.
  6. A kihűlt tésztát a tortaformában hagyva, rákenjük a krémet.
  7. Elkészítjük a tetejét. A körtéket meghámozzuk, 4 részre szeljük, és cukros vörösboros, almaleves lében feltesszük párolni. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget is.
  8. A megpuhult és kihűlt körtét a torta tetejére rendezzük.
  9. A piros tortazselatint a körtéről leszűrt vörösboros lével készítjük el, majd ráöntjük a körtékre.
  10. Végezetül berakjuk a kész tortát a hűtőbe hűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26 cm-es forma
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4843
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom szülinapra készített tortája.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez, és a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek