r
Nosalty Logó

Tejszínes-medvehagymás lazac szeletek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sienne
Tejszínes-medvehagymás lazac szeletek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
60 °C
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    438 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    581 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 427 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    78 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2331 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    308 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1313 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    1743 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1282 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk őket.
  2. A medvehagymát apróra vágjuk.
  3. Serpenyőben kevés olajat felforrósítunk, abban pirosra sütjük a halszeletek egyik felét, majd megfordítjuk őket.
  4. Ráöntünk 1 dl vizet, rászórjuk a medvehagymát, majd letakarva pároljuk 3-4 percig.
  5. A fedőt levesszük, meglocsoljuk a halat a tejszínnel, és addig hagyjuk gyenge tűzön rotyogni (pár perc csak), amíg a tejszín besűrűsödik.
  6. Tálalásig 60-70 fokos sütőben melegen tartjuk, eközben még tovább szaftosodik, összeérik.
  • Sütés hőfoka: 60 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8143
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagypéntekre készült, könnyű, üde halétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek