r
Nosalty Logó

Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 2825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Összesen 214 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 709 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    69.7 g

Zsír

  • Összesen
    160 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.3 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1469 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    364 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 2825 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Elkészítés

Sajtkrém

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Egy másik tálban szintén kemény habbá verjük a habtejszínt, ennek kb. a 80%-át belekanalazzuk a tojásba, a többit félretesszük (majd a kész süti tetejét lehet díszíteni vele).
  3. A lisztet átszitáljuk, a többi hozzávalóval együtt alaposan összedolgozzuk egy lágy masszává.

Keksz talp

  1. A kekszet darálógépben morzsává daráljuk. Ha valakinek nincs darálója: zacskóban sodrófával ütögetve ugyanezt az eredményt kapjuk meg.
  2. Megolvasztjuk a vajat, a kekszhez keverjük. Ha nagyon sós a keksz, kevés cukrot lehet adni hozzá.
  3. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 cm átmérőjű tortaformát. Fontos, hogy a sütőpapír legalább annyira lógjon ki, hogy azt megfogva ki tudjuk emelni majd a tortát.
  4. A kekszdarát a formában elegyengetjük, egyenletesen lenyomkodjuk. Rákanalazzuk a sajtkrémet, simára kenjük a tetejét.
  5. Előmelegített sütőben 150 C-on 60 percig sütjük.

Díszítés

  1. Ha friss, ha fagyasztott, érdemes kissé megpárolni fazékban, hogy levet eresszen, így szép, mázas tetőt varázsolhatunk a torta tetejére.
  2. Ha megsült a torta, megvárjuk, míg kihűl, óvatosan kivesszük a formából, szeletelve tálaljuk, tetején a gyümölccsel és a maradék tejszínhabbal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 794
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 29.

Ajánló

Karamellaöntet, csokiszósz, mentalevél, bármi mehet hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajttorta egyszerűen, tojásfehérjével
Fonott Kalács 77 recept

Életem első sajttortája, innen-onnan összeollózott receptekből, saját fejlesztés, és elsőre sikerült! Házastársi kapcsolatban jár a carbonara spagettivel vagy a hollandi szósszal, hiszen csak tojásfehérje kell hozzá, míg a másik kettőhöz pont ugyanennyi tojássárgája. Kicsit utánaolvastam, és kiderült, hogy egyáltalán nem amerikai származék ez a csodás desszert: az ókori görögök találták ki, sőt az első görög olimpián ezt ették a sportolók a magas energiatartalma miatt. Akkoriban még csak liszt, méz és sajt kellett hozzá, ezért a receptem inkább a klasszikus New York-i recepthez hasonlít. Nagyon egyszerű, mondhatni alaprecept, nem igazán lehet elrontani, úgyhogy bátran próbáljátok meg!

Hozzávalók

Sajtkrém

Keksz talp

Díszítés

Címlapról ajánljuk

Avokádós receptek

Az avokádó igazi szuperélelmiszer, és bár tudjuk, hogy nem a legfenntarthatóbb alapanyag, ha hozzájutunk, fenséges fogások készíthetők belőle, mutatjuk!

Nosalty

További cikkek