Paradicsomsaláta 7. - medvehagymás recept

Paradicsomsaláta 7. - medvehagymás
Paradicsomsaláta 7. - medvehagymás
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt héten végre ismét olyan helyen kirándultunk, ahol saját magunknak tudtunk szedni ebből a csemegéből, és persze felidézte az akkori élményeket...
És, hogy kerül a medvehagyma éltetése a paradicsomsalátához? Úgy, hogy amíg tart a szezon, minden ételbe próbálom becsempészni (persze az édességek még megmenekültek) :-).

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A medvehagyma helyett lehet használni petrezselymet vagy akár friss koriandert is.
Ha van rá idő, pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy még jobban összeérjenek az ízek.

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

paradicsomsaláta ínyenceknek, medvehagymás paradicsomsaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossuk meg a paradicsomot, távolítsuk el a szár részét, majd szeljük nagyobb kockákra (ha koktélparadicsommal dolgozunk, akkor a méretétől függően felezzük, negyedeljük), és tegyük egy tálba.
  2. Fűszerezzük a paradicsomot (koriander, csipet só, tetszés szerint tört bors, csíkokra vágott medvehagyma).
  3. Nyomjuk ki a citrom levét, és az oíivaolajjal együtt öntsük a salátára.
  4. Alaposan keverjük össze, és tálalható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 302
elküldve: 1
receptkönyvben: 180
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Receptműves

Mióta szakács: 2010.10.23.
119 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

72