Padlizsánkrém Mari konyhájából recept

Padlizsánkrém Mari konyhájából
Padlizsánkrém Mari konyhájából
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig dolgoztunk zöldségesként. A fáradt padlizsánokat a vevők nem vitték. Mivel sajnáltuk kidobni, így padlizsánkrém készült belőlük. Még jobban lehetett vele dolgozni, mint a fényes, kemény padlizsánnal. Amennyiben valaki jobban szereti, hogy sima, krémszerű legyen, turmixolni is lehet.  A könnyebb elkészítésre később jöttem rá. Elég ha a padlizsán végét a száras résznél levágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket, és előmelegített sütőbe tesszük egyben a padlizsánokat. Negyedóránként mindig fordítok egyet rajtuk. Egy óra múlva kivesszük őket, és a héját megnyitjuk, kanállal csodálatosan ki lehet kaparni a padlizsán húsát. Ezzel a módszerrel sok időt tudunk megtakarítani. A folytatás a krém elkészítése. A sütőt 220 fokra melegítsük elő. Remélem ezzel még kívánatosabbá tettem ezt a receptet, mert nyerünk kb. 1 órát.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Jól tűri a mélyhűtést!

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak, szilveszter
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, mustáros padlizsánkrém, hagymás padlizsánkrém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat félbevágjuk és beirdaljuk. Alaposan besózzuk, és egy műanyag csepegtető tálba állítjuk, és jó 1/2 órát hagyjuk állni.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és ráfektetjük sós felükkel a félbevágott padlizsánokat.
  3. Előmelegített, forró sütőbe rakjuk a tepsit, és kb. 1 óra hosszat sütjük. Közben a hőfokot lejjebb lehet venni, mert nem kell végig magas hőfokon sütni.
  4. Mikor összeszottyadt a padlizsán, a húsát kanállal kiszedjük egy keverőtálba, és hozzáadjuk az apróra reszelt vagy darált hagymát, fokhagymát.
  5. Olajjal meglocsoljuk, és ízlés szerint teszünk bele mustárt, borsot és sót.
  6. Végül hozzáadjuk a két tojássárgáját. Alaposan összekeverjük.
  7. Pirítóssal kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 12 485
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

mari

Mióta szakács: 2012.10.28.
10 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

111