r
Nosalty Logó

Narancsos-csokis joghurt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Narancsos-csokis joghurt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    221 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 554 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.8 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    404 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    885 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    988 micro
Összesen 2216 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    13 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Grillázst készítünk a következő módon. A pekándiót apróra zúzzuk. Egy nagy tepsit fejjel lefelé fordítunk, olajjal megkenjük. Egy lábasban 2 ek. cukrot felolvasztunk, a szétzúzott diót hozzáadjuk, összekeverjük. A tepsire öntjük, és pár percig hagyjuk megdermedni. Majd a diós, karamellizált cukrot jó apróra összezúzzuk.
  2. A narancsokat megpucoljuk, a belső hártyáitól is megszabadítjuk. Egy edénybe tesszük, elkezdjük melegíteni, hozzáadunk 1 ek. nádcukrot.
  3. A kukoricakeményítőt kikeverjük hideg vízzel, és lassan adagolva hozzáadjuk a narancshoz, amitől egy sűrű narancsszószunk lesz. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  4. A gabonapelyheket törjük apró darabokra (én egy mozsárban zúztam apróra), és osszuk szét 4 kehely aljába.
  5. A joghurtot és a mascarponét keverjük össze, majd a kihűlt narancsszószt is adjuk hozzá. Ezt az egyveleget szintén elosztva szétadagoljuk a kelyhekbe.
  6. A tetejét megszórjuk a grillázsdarabokkal, beletűzzük a narancshéjból kivágott szívecskét, és szervírozzuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1110
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Valentin napján ezzel az ínyenc desszerttel lephetjük meg szeretteinket. A narancsok héjából díszítőelemként szívecske formákat vágtam ki, és még pluszként a körkörös hámozásból visszamaradt héjból rózsafejet is próbáltam formálni. Úgy gondolom, ezekkel a díszítési módszerekkel tettem alkalmivá a desszertet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!