Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

A nagyi forgácsfánkja

A nagyi forgácsfánkja
A nagyi forgácsfánkja
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A  forgácsfánk nálunk kifejezetten farsangi sütemény, az elkészítési módját a nagymamámtól tanultam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba tesszük, és hozzáadjuk a 6 tojássárgáját, a tejfölt, a cukrot és a rumot. Ezt jól összegyúrjuk.
  2. A tésztánkat 30 percig pihentetjük. Ezt követően meglisztezett gyúródeszkára tesszük, és levestészta vékonyságúra sodorjuk. Derelyevágóval téglalap alakúra vagdossuk.
  3. Az így kapott téglalapok közepét kétszer bevágjuk úgy, hogy a szélekkel párhuzamos legyen. (Egy hasadéknak kell keletkeznie.)
  4. Forró olajban kisütjük, és még melegen porcukorral meghintjük.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 31
össznézettség: 109 983
elküldve: 5
receptkönyvben: 345
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

La fée de cuisine

Mióta szakács: 2014.06.16.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csörögefánk, rumos forgácsfánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

450
tojássárgája 6 db
tejföl 2 dl
finomliszt 50 dkg
cukor 2 ek
rum 2 ek