r
Nosalty Logó

Momofuku szójaszószos tojásai

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hering András
Momofuku szójaszószos tojásai
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    8832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10035.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    8832 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1328.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1461 micro
Összesen 546 kcal
  • 4% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes tálba öntsünk nagyjából egy liter meleg vizet, adjunk hozzá egy evőkanál kristálycukrot, majd egy habverővel keverjük össze, hogy a cukor feloldódjon. Ezt követően keverjük hozzá a szójaszószt és a sherry-ecetet (vagy rizsecetet, gombócecetet, esetleg mirint vagy fekete ecetet).
  2. Forraljunk fel egy nagy edény vizet. Óvatosan tegyük a tojásokat a forrásban lévő vízbe, és főzzük pontosan 6 perc 50 másodpercig! Az első 1,5 percben lassan kevergessük a tojásokat, hogy a hőt egyenletesen oszlassuk el az edényben.
  3. Közben töltsünk meg egy nagy tálat hideg vízzel és jéggel. Amikor a tojások elkészültek, tegyük át őket jégfürdőbe.
  4. Miután a tojások kihűltek (és a víz nem kellemetlenül jeges), hámozzuk meg őket a vízben - ez segít megőrizni a tökéletes formát.
  5. Tegyük át a tojásokat a szójaszósz páclébe, és legalább 2, legfeljebb 6 órán keresztül hagyjuk őket érlelődni a hűtőszekrénybe téve, ügyelve arra, hogy teljesen elmerüljenek a tojások a páclében. Ha szükséges, tegyünk egy tányért a tojásokra a teljes merülésük biztosítása érdekében.
  6. A pácolási idő lejárta után vegyük ki a tojásokat az édes-sós oldatból, a páclevet öntsük át a befőttes üvegbe, így nem veszik kárba az értékes keverék, még több alkalommal is felhasználható pácléként. Ha a kész tojásokat egy szorosan zárható tárolóedénybe tesszük, hűtve akár 1 hónapig is fogyaszthatóak maradnak.
  7. Tálaláshoz a tojásokat hosszában kettévágjuk, sóval és borssal ízesítjük.
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 5737
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 17.

Ajánló

A recept elkészítésében Christina Tosi inspirált, aki a Momofuku Milk Bar Life receptkönyv szerzője is.

Receptkategóriák

további kategória: húsvét kategória: receptek tojással
Momofuku szójaszószos tojásai
Hering András 166 recept

A szójaszószban érlelt tojások összeforrtak David Chang nevével, aki a gasztrovilág egyik megkerülhetetlen figurája és alkotója. A koreai származású séfet a Time Magazin beválasztotta a világ 100 legbefolyásosabb embere közé, New York-i Momofuku éttermei folyamatosan zsúfolásig telnek meg, és elnyerte már a világ szinte összes jelentős kulináris díját. A szójaszószos tojásokban pedig az a legjobb, hogy önmagukban, snackként fogyasztva is zseniálisak, de ezerféleképpen variálva is felhasználhatóak, így bátran tehetjük a ramenünkbe, muffinhoz süthetjük, tésztához vagy salátákhoz is adhatjuk. A páclevet pedig tetszés szerint variálhatjuk: a szójaszószon kívül tehetünk bele szakét, mogyoróhagymát, gyömbért, mirint, fokhagymát, chile vagy rizsborecet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek