Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Konfitált malaccsászár

Konfitált malaccsászár
Konfitált malaccsászár
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt szeretem ebben a receptben, hogy jó előre el lehet készíteni, és felhasználás előtt csak kihalásszuk a zsírból a húsokat, és körbepirítjuk. Akár hetekig eláll a zsír alatt, így bármikor előkapható az instant feltét, mondjuk főzelékekhez.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt felolvasztjuk, majd egy mélyebb tepsibe öntjük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket, és a megtisztított vöröshagymát és fokhagymát, majd beletesszük a nagyobb darabokra vágott húst. Annyi zsírnak kell benne lennie, hogy teljesen ellepje a húst.
  3. 125 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 2,5-3 órán át sütjük, amíg a hús omlós és puha nem lesz.
  4. Ha elkészült, a húst kivesszük és hagyjuk hűlni. (Vagy ha nem használjuk fel rögtön, hagyjuk benne a zsírban, és tegyük hideg helyre.)
  5. A konfitáláshoz használt zsírból teszünk egy evőkanálnyit egy serpenyőbe, majd a hússzeleteket minden oldalról átpirítjuk benne.
  6. Nagy szermű tengeri sóval és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 086
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
305 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lassan sült malac

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2683
mangalica zsír 150 dkg
babérlevél 3 db
1 ek
fekete bors 1 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 5 gerezd
sertéshús 1.5 kg