r
Nosalty Logó

Karamellás körte bonbon

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Karamellás körte bonbon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 531 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1152.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    520 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255 g
  • Cukor
    211 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 2% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.1 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    2.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 501 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elsőként az öntőformákra egy kis ecset segítségével felviszünk ehető aranycsillámport (a forma egy műanyag tojástartó, amit a hűtőszekrényekhez adnak).
  2. Ezután elkészítjük a tölteléket: a marcipánmasszát és a lekvárt egyszerűen összekeverjük egy kis tálban.
  3. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk (kb. három sornyi csokit félrerakunk). Kis lángon megvárjuk, amíg a víz el kezd forrni, közben a csokit folyamatosan kevergetjük, amikor látjuk, hogy már majdnem minden darab elolvadt, le is vesszük a tűzről (vigyázzunk, ha a víz nagyon forr, a csoki odaég).
  4. A csokit levesszük a gőzfürdőről, és folyamatosan kevergetjük, amíg langyos lesz. Ekkor beledobunk még 3-4 kocka csokit, kevergetjük, amíg ezek is felolvadnak.
  5. Minden lyukba kanalazunk a csokiból, majd a formát jobbra-balra forgatva bevonjuk a forma falát.
  6. Hogy a felesleges csoki kifolyjon, fejjel lefelé fordítva vagy rácsra tesszük, vagy két pohárral kitámasztjuk a forma két végét (sütőpapír felett dolgozzunk!).
  7. Pár perc után már látszik, hogy a csoki nem csöpög tovább, kezd megszilárdulni, ekkor visszafordítjuk, és egy éles késsel vagy habkártyával lehúzzunk róla a felesleget.
  8. 15 percre hűtőbe tesszük.
  9. Amikor megdermedt, a masszával megtöltjük a bonbonokat. Kb. a forma háromnegyedéig, hogy legyen hely a bonbon talpának.
  10. A maradék csokit a fent leírt módon újra felolvasztjuk, ami a sütőpapírra csöpögött, azt is felhasználjuk, ebbe is teszünk 3-4 kocka eredeti, még fel nem olvasztott csokit.
  11. A töltelékekre egy-egy kanál olvasztott csokit teszünk, a felesleget itt is a kés pengéjével vagy a spatulával lehúzzuk, így lezártunk a bonbonokat.
  12. Ismét hűtőbe tesszük, dermedés után a bonbonok a formából könnyen kijönnek, ha enyhén a kés nyelével megütjük a formák hátulját.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3390
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 05.

Receptkategóriák

A bonbon készítés nem olyan bonyolult, mint ahogy sokan azt hiszik. Nincs szükség sem drága bonbon formákra, sem maghőmérőre a csoki temperálásához. Az elkészítés fázisait itt nézhetitek meg.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek