Karácsonyi krémes recept

Karácsonyi krémes
Karácsonyi krémes
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megláttam, és megsütöttem! Nagyon finom:)

hozzávalók / 6 adag

tészta

töltelék

tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos krémes, diós-vaníliás krémes
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet a cukorral, a tejföllel, a margarinnal és a tojássárgájával összekeverjük, és összegyúrjuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. A tésztát egyenként kisodorjuk, és 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk. Sütőpapíros tepsi tetején egyenként 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük mindet.
  2. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és folyamatos keverés mellett apránként hozzáadjuk a diót. A vaníliás pudingot a tejjel, a margarinnal és a cukorral felfőzzük, majd ha kihűlt, összekeverjük a diós habbal.
  3. Az egyik lapot lefektetjük, rákenjük a krém harmadát, majd rátesszük a második lapot, és újra megkenjük a krémmel. Végül rátesszük a harmadik lapot, és megkenjük a maradék krémmel. A tetejét megszórjuk dióval.
  4. Egy éjszakát pihentetjük!
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 933
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesy

Mióta szakács: 2012.11.18.
8 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1682