r
Nosalty Logó

Kadhai fried pulao

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mango
Kadhai fried pulao
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    407 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 561 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.3 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1090.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1628.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    815 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1320 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    3731 micro
  • β-crypt
    937 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    739 micro
Összesen 2243 kcal
  • 2% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 97 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha pergős rizst szeretnénk, akkor nagyon alaposan, sokáig kell mosni, öblíteni a rizst, hiszen a keményítő miatt fognak összetapadni a szemek. Addig kell mosni, amíg teljesen tiszta vizet tudunk leönteni róla.
  2. Dupla mennyiségű, sós vízben feltesszük főni. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a víz. Ha megpuhult a rizs, és az összes vizet felszívta, elzárjuk a gázt, és fedő alatt pihentetjük 5 percig. Ezután fedő nélkül hagyjuk hűlni, miközben villával néhányszor újra és újra átkeverjük, így biztosan nem tapadnak össze a szemek.
  3. A felhasználni kívánt zöldségféléket felaprítjuk, majd egy mélyebb serpenyőben (amibe belefér majd a már elkészített rizs is) olajat hevítünk.
  4. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, és ízlés szerint megsózzuk. Nagy lángon pirítjuk. A zöldségek kevés levet fognak ereszteni. (Ha olyan zöldségfélét használunk, amelynek több idő kell, akkor fedő alatt, alacsony lángon pároljuk, amíg megpuhul.) Ha ez elpárolog a serpenyőből, hozzáadjuk a fűszereket, és tovább pirítjuk. Ellenőrizzük a só és fűszerek mennyiségét, ha szükséges, pótoljuk. Ha nem szeretjük csípősen, akkor a chilli elhagyható.
  5. Ha megpuhultak a zöldségfélék, hozzáadjuk a főtt rizst, és óvatosan összekeverjük. Elzárjuk a gázt, és fedő alatt hagyjuk hűlni egy kicsit.
  6. Tetején friss korianderrel, raitával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1341
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 11.

Receptkategóriák

Kadhai fried pulao vagy tawa pulao, egy közismert pakisztáni, punjabi, gyorsan elkészíthető zöldséges rizs étel. Eredetileg tawa-n, egy perem nélküli lapos serpenyőn készül az étel, amelyen a chapatit is szoktak sütni, de én jobb szeretem mély serpenyőben készíteni, így biztosan helyükön maradnak a dolgok kavargatás közben is. :) Ezt a receptet is sógornőmtől tanultam Pakisztánban, és általában akkor készítem, ha összegyűlnek a hűtőben a kissé fonnyadt, jobb sorsra érdemes zöldségfélék. Bármilyen zöldségfélével, gombával, zöldbabbal, apróra vágott spenóttal, karfiollal, répával, káposztával stb, elkészíthetjük, csak a fűszerek állandók. Bármilyen rizzsel elkészíthető, eredetileg mindenhol basmati rizzsel készül. Raitaval tálaljuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk