r
Nosalty Logó

Joghurtos savarin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myrtus
Joghurtos savarin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.6 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 887 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    174 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2243.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    447 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    279 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 3546 kcal
  • 5% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, majd a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. Egy másik keverőtálban a tojások sárgájához hozzáadjuk a natúr joghurtot, ügyelve arra, hogy a pohárból jól kiütögessük az összes joghurtot.
  3. Kimérjük a porcukrot, a tojások sárgájához és a joghurthoz adjuk, majd jól kikeverjük elektromos habverővel. Keverés közben hozzáadjuk a növényi olajat, a sima lisztet és a kukoricalisztet is.
  4. Miután az olaj és a lisztek is elkeveredtek, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a 2 teáskanál vanília kivonatot, majd tovább keverjük.
  5. Ezt követően a tojásfehérje hab kb. ¼ részét a tojássárgájás keverékhez adjuk, hogy az egy kicsit fellazuljon, könnyebb legyen, így a maradék fehérje habba könnyebb lesz óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverni.
  6. A joghurtos tésztát egy enyhén olajozott savarin (gyűrű) formába öntjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  7. Miután megsült, hagyjuk picit pihenni a tésztát a formában, majd kiborítjuk belőle, és a tetején megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3294
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nigella Lawson receptje alapján készítettem el, nagyon finom, mindenkinek ajánlom :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek