Húsos pite recept

Húsos pite
Húsos pite
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Nigellától lestem el a tévéből, egy kicsit változtattam rajta. A bacon és a hús mellé gombát is tehetünk. Nálam ez rendszerint elmarad, mert a gyerekeim nem szeretik a gombát.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csirkés pite, csirkehúsos pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kisebb kockára vágjuk, megszórjuk sóval, az összeaprított kakukkfűvel, a liszttel.
  2. Az olajra rádobjuk a vajat, fokhagymát, bacont, majd a csirkehúst. Gyorsan megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a leveskockát, majd kb. 10 percig pároljuk. A húsnak maradjon szaftja!
  3. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk. Az előkészített hőálló edény peremét bevizezzük, a tésztából ráteszünk egy csíkot körben a peremre, a hús és szaft negyedét beletöltjük, majd egy kör alakot kivágva rátesszük az edény tetejére, villával rányomkodjuk a peremen lévő tésztára. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Ugyanígy elkészítjük a másik három adagot is.
  4. Sütőben megsütjük.
  5. Köret nem kell hozzá, hiszen maga a leveles tészta a köret.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 874
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mankamama
Mankamama / Mankamama cs, 2011-01-13 09:44

Kedves Ági!
Nagyon köszönöm a válaszod? Akkor tényleg inkább kis szuflés tálkákba készítem el. Mindenképp próbálkozom vele, már minden meg van hozzá. Köszönöm a gyors válaszod. Mankamama

Mankamama
Mankamama / Mankamama sze, 2011-01-12 15:12

hát ez igazán nagyon guszta. hétvégén vendégeim lesznek, ezt kipróbálom. csak azt szeretném kérdezni, szerinted ha egyszerre sütöm is ilyen guszta lesz, vagy talán a sütés-tálalás miatt szedted szét? :) köszi

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi sze, 2011-01-12 17:06

Szia!

Volt már olyan nekem is, hogy csak 2 adagot csináltam ilyen kis tálkában, és kettőt egyben egy kisebb jénaiban. Nem az igazi. Gusztusosabb, ha szétosztod az adagokat személyekre. Pl, ha van olyan müzlis edényed ami bírja a hőt, abban is lehet sütni. Az a legjobb az egészben amikor készen van, és a tésztád beledöfködöd a szaftba, szinte úgy lehet mártogatni, mint a kenyeret. Ha egy edényben készíted el az egészet, nehezebb a végén szétadagolni. Ha pedig túl nagy az edényed átmérője, akkor az elején a leveles tészta középen belesüllyed, nyúlik, és beleér alul a húsba. Nekem amikor ezt készítettem, még a rossz régi sütőm volt, azért ilyen beesett a teteje. Igazából ez szép púpos ahogy kiveszed a sütőből. Jó sütögetést hétvégére!

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi p, 2010-10-15 09:54

Szia!
Igen, csak a peremre és a tetejére tegyél tésztát. A tálkában csak a finom húsos mártás van. Ha ezt a mennyiséget 4 felé szétosztod, akkor pont elegendő lesz a hús és a tészta aránya. Egyszerűbben fogalmazva ennyi tészta elég lesz a husihoz.

Legfrissebb cikkek

Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
Melania Trump végre beszélt arról, hogy mi a terve a Fehér Ház konyhakertjével
A világ háziasszonyai együtt imádkoztak azért, hogy az egykori elnökfeleség veteményeskertje az új First Lady érkezésével is kiemelt figyelmet és gondozást kapjon.
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
Itt van pár tipp, hogy megállítsd az eszetlen élelmiszerpazarlást
A világ élelmiszertermelésének mintegy 20 százaléka vész kárba amiatt, hogy a szükségesnél többet fogyasztunk, az élelmiszerek jelentős része pedig a szemétbe kerül.
836