Húsos pite recept

1 adag
965
kcal
Húsos pite
Húsos pite
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet Nigellától lestem el a tévéből, egy kicsit változtattam rajta. A bacon és a hús mellé gombát is tehetünk. Nálam ez rendszerint elmarad, mert a gyerekeim nem szeretik a gombát.


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csirkés pite, csirkehúsos pite
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombot kisebb kockára vágjuk, megszórjuk sóval, az összeaprított kakukkfűvel, a liszttel.
  2. Az olajra rádobjuk a vajat, fokhagymát, bacont, majd a csirkehúst. Gyorsan megpirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, beletesszük a leveskockát, majd kb. 10 percig pároljuk. A húsnak maradjon szaftja!
  3. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk. Az előkészített hőálló edény peremét bevizezzük, a tésztából ráteszünk egy csíkot körben a peremre, a hús és szaft negyedét beletöltjük, majd egy kör alakot kivágva rátesszük az edény tetejére, villával rányomkodjuk a peremen lévő tésztára. A tészta tetejét villával megszurkáljuk. Ugyanígy elkészítjük a másik három adagot is.
  4. Sütőben megsütjük.
  5. Köret nem kell hozzá, hiszen maga a leveles tészta a köret.

  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 365
elküldve: 0
receptkönyben: 59
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

Hozzászólások (6)

Mankamama
Mankamamacs, 2011-01-13 10:44

Kedves Ági!
Nagyon köszönöm a válaszod? Akkor tényleg inkább kis szuflés tálkákba készítem el. Mindenképp próbálkozom vele, már minden meg van hozzá. Köszönöm a gyors válaszod. Mankamama

Mankamama
Mankamamasze, 2011-01-12 16:12

hát ez igazán nagyon guszta. hétvégén vendégeim lesznek, ezt kipróbálom. csak azt szeretném kérdezni, szerinted ha egyszerre sütöm is ilyen guszta lesz, vagy talán a sütés-tálalás miatt szedted szét? :) köszi

HidiAgi
HidiAgisze, 2011-01-12 18:06

Szia!

Volt már olyan nekem is, hogy csak 2 adagot csináltam ilyen kis tálkában, és kettőt egyben egy kisebb jénaiban. Nem az igazi. Gusztusosabb, ha szétosztod az adagokat személyekre. Pl, ha van olyan müzlis edényed ami bírja a hőt, abban is lehet sütni. Az a legjobb az egészben amikor készen van, és a tésztád beledöfködöd a szaftba, szinte úgy lehet mártogatni, mint a kenyeret. Ha egy edényben készíted el az egészet, nehezebb a végén szétadagolni. Ha pedig túl nagy az edényed átmérője, akkor az elején a leveles tészta középen belesüllyed, nyúlik, és beleér alul a húsba. Nekem amikor ezt készítettem, még a rossz régi sütőm volt, azért ilyen beesett a teteje. Igazából ez szép púpos ahogy kiveszed a sütőből. Jó sütögetést hétvégére!

osztriga
osztrigap, 2010-10-15 09:00

Szia! A formát nem kell kibélelni, csak a peremre és a tetejére kerül tészta??
T.

HidiAgi
HidiAgip, 2010-10-15 10:54

Szia!
Igen, csak a peremre és a tetejére tegyél tésztát. A tálkában csak a finom húsos mártás van. Ha ezt a mennyiséget 4 felé szétosztod, akkor pont elegendő lesz a hús és a tészta aránya. Egyszerűbben fogalmazva ennyi tészta elég lesz a husihoz.

965