Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes kenyér szendvicssütőben

Gluténmentes kenyér szendvicssütőben
Gluténmentes kenyér szendvicssütőben
27 perc / előkészület: 15 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az interneten találtam, és mindig ilyen számomra tök ismeretlen liszteket írnak. Nekem általában ez a Glutenix Alfa mix van itthon, úgyhogy gondoltam, kipróbálom, átírtam itt-ott a receptet, pl így több víz is kell, mint az alapreceptben, burgonyapehely helyett kukoricadara "por". Aztán lássuk a medvét... és nagyon-nagyon finom lett... Alig bírtam megállni, hogy ne faljam fel az összeset.:) Ebből az adagból nekem 2x-i sütés jött ki, azaz 4 melegszendvics. Ja, és a képen az egyik meg van vajazva, és félbe van vágva, látszanak a kolbászfalatok.

hozzávalók / 2 adag

  • 200 g liszt (150 g Glutenix alfa mix + 5 g rizs- és kukoricaliszt vegyesen) - ez szerintem variálható
  • 1-2 ek burgonyapehely (nekem ha nincs itthon, akkor kukoricadara, mákdarálóban megőrölve)
  • 1 ek étolaj
  • 1 tojás
  • 7 g friss élesztő
  • 260 ml víz

Plusz belekeverhető ízlés szerint:

  • paprikakrém
  • szezámmag
  • szalámi
  • kolbász
  • sajt

ajánlat

Mindenkinek, aki nem akarja állandóan a sütőt használni, és csak gyorsan szeretne mégis összedobni egy jó kenyeret. Nagyon jó, mert én pl a féladagot egyből megcsinálom, így minden nap friss "kenyér" van... Gluténmentes diétázók számára egy jó falat kenyér maga a mennyország!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük. Az élesztőt nem kell felfuttatni külön
  2. A sajtokat, szalámit, kolbászt apróra érdemes vágni, és úgy belekeverni a kikevert tésztába. Ha paprikakrémet is rakunk bele, akkor kevesebb só kell a tésztába.
  3. Nokedli tésztánál lágyabb állagú legyen a massza. Kb. 15 percet érdemes pihentetni, nem huzatos helyen, hogy az élesztő hathasson.
  4. Addig a melegszendvics sütő is átforrósodik. Érdemes megszórni a formát szezámmaggal, és arra kanállal rámerni a masszát, vagy enyhén, pl. az ujjunkkal kiolajozni (én így csinálom).
  5. Kb. 10-12 perc alatt megsülnek a párnácskák.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 974
elküldve: 8
receptkönyvben: 107
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus92

Mióta szakács: 2012.07.31.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

gluténmentes kenyérke melegszendvicssütőben, gluténmentes puffancs, gluténmentes lisztkeverékből készített melegszendvics

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noparadontcare
Gabika / noparadontcare Wed, 2014-04-16 22:25

Szia, még nem készítettem el a receptet, de tervben van. A lisztmixel van egy kis bajom, hogy itt nem kapható . Szerinted milyen liszttel lehetne helyettesíteni ( pl rizzsel teljesen vagy kukorica-rízsmix, teff rízs, burgonya?)? És nagyon megörültem a profilodnak, tetszenek a receptjeid .:-)