r
Nosalty Logó

Egyszerű burgonyás, csirkés quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Egyszerű burgonyás, csirkés quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Összesen 101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    688 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4593.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    402 mg
  • Foszfor
    2017 mg
  • Nátrium
    1029 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1362.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    606 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 2212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 101 kcal

Hozzávalók

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Elkészítés

Burgonyás alap

  1. A burgonyát egészben sós vízben puhára főzzük. Ha elkészült lehúzzuk a héját és egy méretes tálba tesszük, majd krumplinyomóval péppé törjük. Sózzuk és még melegen belekeverjük a tejet és a zsemlemorzsát.
  2. Egy tepsit vagy hőálló edényt vastagon kikenünk vajjal. Ebbe tesszük a burgonyás masszát és szépen elegyengetjük, hogy az oldalait is rendesen befedje.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük és 200 fokon 15 perc alatt megsütjük.

Csirkés töltelék

  1. A hagymát finomra aprítjuk és olívaolajon aranybarnára pirítjuk. A csirkemellet is kisebb darabokra vágjuk, sózzuk és olívaolajon a hagymával együtt megpirítjuk.
  2. A megsült burgonyás alapra tesszük a csirkés ragut és elegyengetjük.

Öntet

  1. A tejfölben elkeverjük a tojást, a sajtot, a fokhagyma granulátumot és a sót. Ezt az öntetet egyenletesen ráöntjük a húsra.
  2. A tepsit így visszatesszük a 200 fokos sütőbe és 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Langyosra hűtjük és kockára vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 542
  • Feltöltés dátuma: 2021. július 05.

Receptkategóriák

Egyszerű burgonyás, csirkés quiche
Lizinka_ 591 recept

Hozzávalók

Burgonyás alap

Csirkés töltelék

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.