Csokis-banános muffin banános krémmel recept

Csokis-banános muffin banános krémmel
Csokis-banános muffin banános krémmel
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barnulni készülő banánjaim késztettek arra, hogy a korábbi receptemet átalakítsam. Az eredmény finom lett! 

hozzávalók / 12 adag

Tészta

  • 2 db tojás
  • 375 g finomliszt
  • 375 g tejföl
  • 350 g nutella (olcsóbb is jó)
  • 0.5 kávéskanál
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 150 g puha vaj
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 2 közepes db banán

Krém

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, Valentin-nap
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banános muffin, banános minitorta, csokis muffin banánkrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A mogyorókrémet a puha vajjal, a tojásokkal és citromhéjjal jól elkeverjük, míg egynemű nem lesz. A két banánt villával pürésítjük, és azt is hozzáadjuk. A száraz hozzávalókat szintén jól összedolgozzuk.
  2. A vajas csokis-banános krémhez adagolunk a lisztes keverékből, valamint a tejfölből, majd kavarunk párat, aztán megismételjük a műveletet, mígnem egy egynemű masszát kapunk.
  3. Szilikonos muffinformákba kanalazzuk a masszát, és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. De végezzünk tűpróbát!

Krém

  1. Míg hűlnek a muffinok, elkészítjük a krémet: felverjük a tejszínhabot. Pürésítünk még egy banánt, majd azt is összemixerezzük a tejszínhabbal. Tortadíszítővel a muffinok tetejére nyomunk a krémből, és csokiforgáccsal dekorálhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 411
össznézettség: 2 489
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

onyxka

Mióta szakács: 2016.03.03.
26 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

524