r
Nosalty Logó

10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hering András
10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Összesen 41 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2526.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    1787 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    470.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1528 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 278 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    226 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 41 kcal

Hozzávalók

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Elkészítés

A halhoz

  1. Az aranydurbincsot megtisztítjuk, megmossuk, majd egy sütésre alkalmas tálba vagy tepsibe fektetjük. A gyömbért és a fokhagymát megtisztítjuk, és julienne-re (gyufaszál vastagságúra) aprítjuk.
  2. Egy keverőtálba kanalazunk 2-3 evőkanál szójaszószt, majd beletesszük az aprított gyömbért és fokhagymát is. Állni hagyjuk pár percig, amíg az alapanyagok pácként ízesítik egymást.
  3. Ezután a gyömbéres-fokhagymás szójaszósszal meglocsoljuk a tepsin fekvő aranydurbincsot, a gyömbér- és fokhagymadarabok egy részével megtöltjük a hasát, egy részével pedig bedörzsöljük a hal tetejét.
  4. Rajta is hagyhatunk a gyömbéres-fokhagymás mixből, hiszen innentől hagyjuk pihentetni a fűszeres pácban az aranydurbincsot – nagyjából 10 percig. Ha nem sietünk, akkor pár órára a hűtőben is pihentethetjük a pácos halat, hogy igazán intenzív aromájú legyen.
  5. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd 10 percig süssük egyben a szójaszószos-gyömbéres-fokhagymás töltelékkel.
  6. 10 perc után még igazán puha és omlós lesz az aranydurbincs húsa, húzzuk le a bőrét, szórjuk meg friss, apróra vágott snidlinggel vagy újhagyma zöldjével, és kóstolhatjuk is. Főtt rizzsel és rizsecetes, chilis uborkasalátával tálaljuk.

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

  1. A kígyóuborkát mossuk meg, szeleteljük fel apró darabokra. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeleteljük hajszálvékony karikákra.
  2. A chilipaprikát mossuk meg, vágjuk apró szeletekre. Ízlésünknek és csípősségbírásunknak megfelelően használjuk a salátához.
  3. Az alapanyagokat tegyük egy kisebb salátástálba, majd öntsük őket nyakon a rizsecettel (nagyjából 4 evőkanál), és hagyjuk pár percig állni.
  4. Tálaláskor szedjünk belőle a főtt rizs mellé, szórjunk rá snidlinget (esetleg fekete szezámmagot), tegyünk mellé a szójaszószos halból, és élvezzük az ízorgiát!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 2280
  • Feltöltés dátuma: 2021. augusztus 04.

Ajánló

Próbáljunk meg minél gyakrabban halat fogyasztani, hiszen nemcsak nagyon egészséges, de számos módon variálható és elkészíthető. Az aranydurbincs ráadásul alig tartalmaz szálkát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

10 perces selymes aranydurbincs ázsiai pácban sütve
Hering András 167 recept

Az aranydurbincs a durbincsfélék családjába tartozó halfajta. Gyönyörű, hangzatos nevét a szemei között futó fényes aranycsíkról kapta. Amennyiben kedveled az ázsiai ízeket, úgy ez az elkészítési mód a te receptúrád lesz. Az aranydurbincsot elsőként egy szójaszószos, gyömbéres, fokhagymás pácban ízesítettem, majd ugyanebben a fűszeres elegyben sütöttem meg - mindössze 10 perc alatt! Így a hal húsa még omlós és puha marad, a bőrét pedig egy mozdulattal eltávolíthatjuk. A selymes aranydurbincs mellé rizsecetes uborkasalátát készítettem csípős chilipaprikával és lilahagymával, rizstállal tálaltam.

Hozzávalók

A halhoz

A rizsecetes, chilis uborkasalátához

Címlapról ajánljuk

„Elképzelhetetlen, hogy a kollégák étlen-szomjan vágjanak neki a műszaknak" –...

Aki étteremben vacsorázik, az általában 2-2,5 órát tölt ott, élvezve az udvarias kiszolgálást, a jó ételeket és italokat, de mindaz, amit ekkor lát, csupán a felszín, és ez még akkor is igaz, ha ez a felszíni élmény határozza meg, hogy visszatér-e az adott étterembe vagy sem. Ahhoz, hogy a vacsora tökéletes legyen, hogy mindenki úgy érezze, jól töltötte a maga kétóráját, rengeteg munkára van szükség, az éttermi csapat sokszor tíz-tizenkét órákat van talpon, és lássuk be, egy ilyen műszakot éhesen nem lehet végigcsinálni. Az ő közös étkezésük, a stábebéd, a személyzeti vagy staff food épp ezért elengedhetetlen része a napjuknak, arról nem is beszélve, hogy a műszak hangulatát is nagyban meg tudja határozni egy ilyen közös ebéd hangulata.

Kormos Lili

További cikkek