2017. nagy átváltozásai - 5+1 hely, amelyek új arculatot, vezetőséget kaptak

Néha nehéz elbúcsúzni egy-egy étteremtől, szórakozóhelytől, kávézótól, de így elstartolhat egy új versenyző. Megmutatjuk 2017 legnagyobb átváltozásait.

1.Bordó BisztróhelyettItterem

A Bordó Bisztró mindig is korrekt hely volt. Bár volt, hogy jól sikerült az ebéd, és kedves kiszolgálás várt, másszor kevésbé emlékezetes élménnyel gazdagodhatott az ember, de viszonylag jópofa fogásokat kínáltak az elhelyezkedéshez képest remek áron. Hangulatos belső udvar és tágas terek jellemezték ezt a bisztrót - nem nagyon jártunk úgy, hogy ne lett volna hely. A hangoskodó angol legénybúcsús csapatok sokszor fogyasztották itt el másnapos reggelijeiket, így az artikulálatlan hangzavar is állandó volt szombat reggelente.

Úgy néz ki, hogy a tulajdonosok is tisztában voltak a Bordó Bisztró hiányosságaival, így 2017 második felében Itterem névre váltottak, teljesen átalakították a belső teret. Erős koncepcióval és vadi új csapattal indították útnak az új Bordót. Változatos és tematikus menük, letisztult, egységes belső tér jellemzi az Itteremet. Megmaradt a Bordóból jól ismert hétvégi brunch, azaz a tartalmas (másnapos) reggeli, mely szombaton és vasárnap is elérhető. Az új személyzet tagjai közt üdvözölhetjük Jáki Tamást, aki dolgozott már például aZONA-ban és aDeák St. Kitchenben. Jót tett a Bordó Bisztrónak ez a ráncfelvarrás!

2. AzInstantösszeolvadt aFogas Házzal

Hogy mi az Instant? A honlapjukon azt írják: ,,Budapest legegyedibb romkocsmája, egy legenda, amely olyan híres, mint a Parlament, a Hősök tere vagy a Halászbástya." Az eredeti Instant a Nagymező utcán várta minden egyes nap a bulizás szerelmeseit, de a buli tanyának költöznie kell, hiszen eladták fejük fölül az ingatlant. Értesüléseink szerint az Instant helyén butikhotel fog épülni.

Március 14-én a Fogas Házzal egybeolvadva indult újból útnak az Instant, aFogas Kert, aLiebling, aPONT, aLÄRM, valamint újdonságként megnyitott aFrameis, amit elektronikus zenére hangoltak. ARobotban a rock rajongói találhatják meg a számításaikat. Az így létrejött gigantikus Instant Európa egyik legnagyobb bulikomplexuma, ami méltó arra a kegyre, hogy legalább egy éjszaka betérj, és elfelejtsd a külvilágot.

3. Gozsdu Manó Klubból Jamie’s Pizzeria

A Gozsdu Udvar forgatagában alternatív zenei programokat és koncerteket kínáló, épp ezért nehezen pótolható, GMK néven ismert Gozsdu Manó Klub is bezárt 2017-ben. A tulajdonosok viszont megnyugtató hírekkel szolgálnak a sokszínű közönségnek. ,,A Gozsdu Manó Klub megszűnik mint koncerthelyszín, és ősztől más néven, más profillal működik majd tovább." - írják Facebook-jukon. Mi nagyon várjuk az új helyszín és név bejelentését!

A Budai Várnegyedben nyitott Jamie’s Italian után a pesti bulinegyedet is megcélozta a "pucér szakács". A Gozsdu udvarban a GMK helyén nyitott pizzériát Jamie Oliver. A budapesti egység a séf nemzetközi pizzérialáncának első tagja. Aki egy igazi ropogós szélű nápolyi pizzára áhítozik, amit a helyszínen kézzel nyújtanak és kemencében sütnek pillanatok alatt készre, az látogasson el a Jamie's Pizzeriába, mert nincsen túlbonyolítva a receptúra, és a feltétekről is csak azt tudjuk elmondani, hogy egyszerűek, de kifogástalan minőségűek.

4.Finomító KantinhelyettEZ is BUDAI

A Finomító Kantin igazi műfajkavalkádot kínált a Széll Kálmán tér környékén. Egy hangulatos street food hely volt, ahol finom, puha hamburgerek, levesek, de még rizottó is szerepelt a kínálatban. Hatalmas ablakok mögött aranyos fapadokon ülve fogyaszthattad el itt az ebédedet. Sajnos pár hónapja a Finomító Kantin honlapján csak egy mondatot lehet olvasni: ,,A Finomító Kantin jelenleg nem üzemel, megértésed köszönjük!" Reménykedünk benne, hátha csak átmenetileg húzták le a rolót.

De nem kell csüggedni, mert a remek környezetet máris befoglalta az utód. ABudai Pékségmár három jól működő létesítményt üzemeltet, ahol kiváló pékáruval (Marmorstein pékség) és reggelivel várják a közönséget, de a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy nyitnak egy olyan helyet, amit leginkább ebédre és vacsorára hangolnak. Az EZ is BUDAI tehát a Finomító Kantin helyén nyitott meg 2018. január 3-án. Fülepi Kálmán séf izgalmasan modern köntösben tálalt magyar fogásai várnak mindenkit, a kávéért Balázsi Péter (My Little Melbourne) felel, míg a húsáruk minsőségéért Gál Józsi (MészárSteak Hentes és Más) felel. Hétvégén még reggelivel is szolgálnak a bulizásban, vagy a heti robotban elfáradt éhes vendégekben.

5. BadGirlz átadta a helyét a YELLOW-nak

Bezárt a Széchenyi István tér új, csilli-villi szórakozóhelye, a BadGirlz. Tetkós dizájn és a férfifantáziát megcélzó módon a pulton táncoló rossz-lányok, valamint a felső középosztályt megcélzó árak és hangulat várta a Lánchíd pesti hídfőjénél a bulizni vágyókat.

A lányok lekerültek a pultról, a BADGIRLZ feliratot pedig YELLOW-ra cserélték. Ha a YELLOW kapuján át akarsz lépni, akkor face control vár - saját, egyelőre nem publikus szempontjaik szerint szűrik a népet a hely üzemeltetői. De nem ez az egyetlen változás. Az új koncepció részeként vacsorázni is tudunk itt, a Serényi Zsolt-féle BpBARBq immár ‘downtown’ jelzővel ellátva szolgálja ki a party-őrülteket szaftos pulled pork szendvicsekkel.

+ 1 Új vállalkozásba kezdtek az Alap vezetői is

Mary PopKids zenekarból ismert Bártfalvi Sándor szeretett volna egy olyan helyet nyitni, ahol szabadon kószálhatnak a kutyák. Sanyinak ugyanis van egy Dagi nevű mopsz kutyusa, aki az évek alatt az Alap kabalaállata lett és akibe nem mellesleg lépten-nyomon bele lehetett botlani, ha az ember beült a kávézóba. Open office és gasztro-lazuló centrum, valamint 2016-ban az év egyik legjobb kutyás kávézója volt az Alap. Ide bármikor beülhettél egész napra egy laptoppal és a kutyáddal, és tanulhattál, dolgozhattál. Jó kávét és különböző ízletes melegszendvicseket kínáltak. A tulajdonosok azzal indokolták a zárást, hogy új vállalkozásba fogtak. Helyükön egy GianMario nevű olasz étterem nyílt meg.

És ezt olvastad már az ízHUSZÁR magazinon?

2017 a bezárások éve volt? - 9 hely, amely sosem nyit ki többé

Címlapról ajánljuk

További cikkek