Van egy magyar gimi, ahol a kamaszok annyira jó fejek, hogy hajléktalanoknak adják a maradékot

Igazán figyelemreméltó dolgot tettek egy egri gimnázium tizedikes diákjai...

Sokszor és sok helyen szokták szidni a kamaszokat: buliznak, isznak, tiszteletlenek stb. Szerencsére a többség nem ilyen, és ez most is kiderült. A közösségi médiában kering egy néhány napos poszt, ami egy egri gimnázium tanulóinak példás viselkedéséről ír.

"Sokszor látunk olyat,hogy a kukák tetejére,vagy más elérhető helyre kiteszik becsomagolva a még ehető élelmiszert,hogy akinek szüksége van rá elvihesse.Ma reggel egy hasonló, ám annál dicséretesebb dobozba "futottam bele".És megérdemlik az úgymond elkövetők,hogy nevesítsem ŐKET!" - kezdik a posztban.

A tizedikes diákok azzal érdemelték ki a dicséretet, hogy a maradék lekváros kenyereket nem a kukába hajították egy hideg január végi napon, hanem egy dobozban kitették egy olyan helyre, ahol sok rászoruló megfordul...

"Amikor arra jártam, egy idősebb hölgy éppen a kukákat túrta. :( Szóltam neki,hogy menjen, vegyen a kenyerekből. Friss, ehető. Elsírta magát, és azt mondta:a Jóisten áldja meg, aki gondolt ránk!

Az nem derült ki, hogy melyik iskola diákjai voltak ennyire emberségesek, de tényleg megérdemlik a dicséretet.

Ezeket olvastad már?

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek