A tevetej az új csodakaja

Hogy mitől csodakaja egy élelmiszer, azt nehéz megmondani. Valószínűleg nagy médiafelhajtás és divattrendek kellenek hozzá, és nem árt, ha egy pici egzotikum is felbukkan.

Állítólag olyan az íze, mint a rendes tehéntejé, csak picit sósabb. Mintha egy sósperecet dobott volna valaki a standard bolti tejben. Viszont sok tekintetben értékesebb, és nemcsak azért mert nehezen beszerezhető és egzotikus. Gondoljunk csak bele, a tevebébik ezen élnek a sivatag kellős közepén, szóval valamit csak kell tudnia.

A beduinok évszázadokig tevetejen éltek, állítólag sokkal több szervezet számára feldolgozható kalciumot tartalmaz, mint bármilyen más tejtípus, sőt a tehéntejnél háromszor több C-vitamint is magában hordoz. Emellett a városi legendák szerint a sebhelyek gyógyulási idejét is lerövidíti. Sőt több kultúrában afrodiziákumként is használják. Persze, ahogy lenni szokott valószínűleg nem egy mindenre megoldásként szolgáló csodaelixirről van szó, de én pusztán merő kiváncsiságból kipróbálnám!

(via Globalpost.com)

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek