Margarint reklámozó Gobbi Hilda és májas hurka - Reklámok a ’80-as évekből

A rendszerváltás előtti reklámok kedves humora és esetlen erotikája semmihez sem hasonlítható. Nosztalgiázz ezekkel a 40 évvel ezelőtti reklámokkal!

Gyerekkorunkban olyan ételeket is reklámoztak, amiket egyébként is megvettünk volna, azonban az akkori reklámipar valamiért mégis szükségét érezte az alábbi kisfilmek megalkotásának – milyen jól tették! Dőlj hátra, és nevess!

Csábító tejföl

Azokban az időkben, amikor sok szexualitástól túlfűtött reklámot forgattak, a tejföl sem maradhatott ki a sorból. A négercsókot buján falták a kisfilmekben, az Állami Biztosító plakátjain is félmeztelen nők mosolyogtak a logók mögül, tehát magától értetődő, hogy a tejföl reklámjába is szükséges egy kis erotikát csempészni. Megmosolyogtató, az biztos!

Univerzális májas hurka

Azt ugyan elképzelni nem tudjuk, miért gondolták azt a korabeli reklámszakemberek, hogy a véres és a májas hurka hírverésre szorul, de az biztos, hogy mindent beleadtak a kisfilm készítésébe. A főszereplő nem más, mint maga a hurka, de mellette megismerhetjük jó barátait, Jóskát és Gyurkát is, valamint megtudhatjuk azt is, hogy a hurka télen-nyáron, kicsiknek és nagyoknak is tökéletes választás. Egyetértesz?

Margarin reklám Gobbi Hildával

Ezt a margarin reklámot nem spilázták túl, ugyanis Gobbi Hilda néhány lépése és egyetlen mondata sikeressé tette a margarint. Biztosak vagyunk benne, hogy amint az asztalról elemelt sütiről a színésznő kinyilvánította, hogy a margarin tette tökéletessé, minden magára valamit is adó háziasszony fogta a hálós cekkerét, és rohamléptekben a csemegebolt felé vette az irányt.

Bontott csirke

Mit lehet tenni, ha a férjedre bíztad a bevásárlást? Reménykedni! A bontott csirke kisfilmjében ez kevésnek bizonyult: a vadászösztönnel jócskán megáldott férj letért a biztonságos, közértbe vezető útról, és valamiért jó ötletnek tartotta, ha egy szunyókáló - mellesleg igen torz - medvét felébresszen álmából és levadássza. Így aztán bontott csirke helyett egy medvetetemmel tért haza, amit a fakanállal hadonászó feleség nem tudott kellő képen értékelni.

Ezeket olvastad már?

Címlapfotó: Youtube

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!