Ismét halálos áldozatokat követelt a ragacsos MOCHI

A mochi, a japánok ragacsos édessége megint halálos áldozatokat követelt - pedig a hatóság folyamatosan figyelmeztet a veszélyekre.

Amennyire ártalmatlannak néz ki a mochi, a ragacsos rizslisztből készülő, világhírű ruganyos japán édesség, amit tradicionálisan szilveszterkor fogyasztanak legnagyobb mennyiségben, annyira veszélyes is. Az évről évre bekövetkező tragikus halálesetek sora ugyanis idén újévkor is folytatódott: megint többek életébe került a finomság.

Így készül a mochi:

Döbbenet, hogy készül a MOCHI, a japánok világhírű nyúlós édessége

A Tokiói Tűzoltóság természetesen tett már óvintézkedést a balesetek megakadályozására, felhívták a lakosság figyelmét, hogy ha lehetséges - és főleg az idősebbek - minél kisebb darabokban fogyasszák a mochit és jól rágják meg lenyelés előtt, mégsem sikerül maradéktalanul eliminálni a veszélyt.

Idén a szilveszteri bulikat követően eddig két halálos áldozatról számolt be a sajtó, 13 ember pedig kórházba került - mindez csak Tokióban. A hatóság figyelmeztetése szerint a gyerekek és az idősebb korosztály a leginkább veszélyeztetett.

Ezeket láttad?

Ezeket olvastad már?

via delish; fotó

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!