Gyors cukkinis csirke nyaralás utánra

Most értél haza a nyaralásból, és üres a hűtő? Egy kis kreativitással még ilyenkor is lehet finomat főzni!

Nem mintha az ember nyaralás után azonnal a konyhába vágyna, de hát enni ilyenkor is kell, és jobb esetben pár napig vagy egy hétig amúgy sem kellett ezzel foglalkoznunk. A nyaralás utáni első főzés amúgy még csak hagyján, de ami a legfárasztóbb ilyenkor, az a boltba menés - kipihenten, feltöltve, szépen lebarnulva nagyon hervasztó tud lenni a sorban állás meg a cipekedés.

A cukkinis-paradicsomos csirkemell receptjéért ide kattints

Amennyire én tapasztalatból tudom, ezt kétféle módon lehet elkerülni: vagy szétkapjuk a kamrát, és az összes fellelhető alapanyagból dobunk össze valamit, vagy előre készülünk. Ezt persze nem úgy kell érteni, hogy még indulás előtt lefagyasztunk egy tepsi lasagnét vagy pörköltet, hanem úgy, hogy betárazunk olyan alapanyagokból, ami bírja az egy heti távollétet, amúgy meg hamar elkészül.

Részemről én most nem voltam túl elővigyázatos, nem tettem a hűtőbe egy doboz friss tojást, nem volt a mélyhűtőben zöldborsó, sőt, még a rizses zacskó alján is csak két kanálnyi szem árválkodott - ha tudnám, hogy ennyit minek teszek el... Volt viszont egy fél csirkemell lefagyasztva, egy böhöm nagy cukkini fele, ami konkrétan 10 napja figyelt mozdulatlanul a zöldséges kosárban, találtam továbbá két darab paradicsomkonzervet. Kerekek forogni kezdtek, láttam a fényt az alagút végén, és azt is, hogy akkor most még egy napig lehet halogatni a nagybevásárlást.

A cukkinis-paradicsomos csirke receptjét itt találod

Hagyma, fokhagyma chili mindig van otthon, úgyhogy egy fej az elsőből, három gerezd a másodikból, egy kisebb darab a harmadikból mindjárt ment is az olívaolajtól sistergő serpenyőbe - amint a csirkemell kiolvadt. Mondjuk a háztartásomnak továbbra sem része a mikrósütő, lehet, azzal felgyorsítottam volna a folyamatot. Az illatosra pirult hagymákra aztán került a kockázott mellfiléből, majd a magoktól megszabadított, kicsit már a kiszáradás útján meginduló cukkiniból, majd az egészet nyakon öntöttem paradicsomszósszal. Fűszereztem, aztán magára hagytam az egész társaságot - addig pont kipakoltam, meg bedobtam egy mosást.

A paradicsomos-cukkinis csirke receptjét itt találod

Már majdnem elkészült, mikor rájöttem, hogy se rizs, se tészta, mégsem fogom én ezt a boltot megúszni - nagy kétségbeesésemben mélyebbre nyúltam a szekrényben, és boldogan húztam ki egy csomag bontatlan tortillalapot. Diadal! Megúsztam a boltot! Úgyhogy ha épp nyaralás előtt álltok, azt ajánlom, szerezzetek be egy adag cukkinit, fagyasszatok le egy kis húst, és még egy napot megúszhattok bolt nélkül.

Ez is érdekelhet!

Görög fetás cukkinifasírt a kertből

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek