Fedezd fel Strindberget minden érzékszerveddel!

A hideg, sötét januári esték egyikére különleges gasztro-programot ajánl a Skandináv Ház, ahol minden érzékszervükkel felfedezhetjük August Strindberget!

Ha August Strindberg svéd drámaíró neve szóba kerül, sokaknak – svédeknek és másoknak egyaránt – elsőként az jut róla eszébe, hogy a Julie kisasszony és A vörös szoba írója nőgyűlölő volt, azt azonban már kevesen tudják, hogy Meidal Björn Strindberg-kutató szakácskönyvet állított össze Strindberg kedvenc ételeiből. Ezek közül néhányat most meg is kóstolhatnak az érdeklődők.

„Ó, minő kegyetlenség, hogy nem kerülhetmindenki asztalára sült fajd és szamóca!”(August Strindberg)

A Skandináv Ház Alapítvány felkérésére Gottschall János séf August Strindberg egyik kedvenc menüjét főzi, amely klasszikus északi téli fogásokból áll. Gottschall János már ifjú szakácsként komoly eredményeket ért el, többek között harmadik helyezett lett Kanadában a Nemzetközi Ifjúsági Szakácsversenyen. Magyarországon több nívós szállodában és étteremben főzött, majd 1990-től magyarországi külképviseleteken dolgozott séfként, elsőként New Yorkban, majd Strasbourgban és végül Bécsben. Magyarországon a svéd királyi nagykövetségen folytatta a külképviseleten történő munkát, ahol lehetősége nyílt arra, hogy alaposabban elmélyüljön a svéd konyha rejtelmeiben, aminek eredményeként az északi konyhát is nagyon megkedvelte.

Az est folyamán a Dollár Papa Gyermekei átiratában és előadásában néhány részletet hallhatnak az érdeklődők August Strindberg A pelikán című darabjából. Az előadás szereplői Kiss-Végh Emőke, Urbanovits Krisztina, Ördög Tamás és Erdős Bence. A társulatról azt érdemes tudni, hogy Kiss-Végh Emőke és Ördög Tamás színházi műhelye, illetve azt, hogy különleges helyszíneken hoznak létre olyan színházi előadásokat, amelyek nem a megszokásból, valamint a színészi rutinból, hanem az adott pillanat valóságából építkeznek.

A menü:

Sárgaborsó krémleves sült császárszalonnávalBőrén grillezett lazac mazsolaszósszalGyömbéres-fahéjas almás pite

Időpont: 2017. január 14. 18-21 óraHelyszín: IX. kerület, Lónyay utca 24. III. 31.Közreműködnek: Gottschall János chef, Dollár Papa Gyermekei, a Skandináv Ház Alapítvány önkéntesei és a Nem Adom Fel Cafe & Bar személyzeteJegyár: 7400 Ft, amely tartalmazza a vacsorát és a kulturális programotJegyigénylés és -vásárlás, valamint további információk: info@skandinavhaz.hu

Web: www.skandinavhaz.hu

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek