Ezért érdemes rendet tartani a spájzban!

Ugye nem okozna gondot, hogy a konyhádban helyet szoríts 1 millió forintnak? Most egy egyszerű vásárlással lehetőséged van megnyerni ezt a tetemes mennyiségű konyhapénzt! (x)

Talán nem is gondolnád, milyen fontos időről időre átnézni spájzod tartalmát, és rendszerezni, amit odabent találsz. Ami mindenképpen jó, ha van otthon a főzéshez: hagyma, burgonya, olaj, rizs, fűszerek, lisztféleségek, tojás és persze száraztészták, amelyek egyik remek vonása, hogy változatos formájuknak, főzési tulajdonságaiknak köszönhetően akár naponta készülhet belőlük valami újdonság.

Spájzolj és nyerj!

Sőt, ha pedáns rendet tartasz a konyhában, nem okozhat gondot az sem, hogy 1 millió forintnak helyet szoríts benne! Most ugyanis ennyit nyerhetsz, ha bespájzolsz a kiváló minőségű Gyermelyi tésztákból!

Mit vegyél, és mit nyerhetsz?

Ha legalább egy csomagot vásárolsz a 4 tojásos, 8 tojásos, a Vita Pasta, Donna Pasta és Germi tészták közül 2016. május 9. és június 26. között, nyerhetsz! Természetesen minél többet és gyakrabban veszel Gyermelyi tésztát ebben az időszakban, annál nagyobb lesz az esélyed a hetente kisorsolásra kerülő Electrolux konyhagépekre. Electrolux morzsaporszívók, botmixerek, robotgépek várják a tésztakedvelőket, és a fődíj: 1 millió forintnyi konyhapénz, melyet bankkártyán kap a nyertes.

Tudj meg többet a Gyermelyi játékáról és a nyereményekről itt!

Egy Gyermelyi-recept nektek

És akkor most nyissuk ki a spájz ajtaját, nézzünk körül, és álljunk neki a lenti, Gyermelyi tésztából készült ínycsiklandó ételnek. Mert ugye már Te is tudod: minden jó, ha Gyermelyi!

Csípős kukoricás tarhonyasaláta sült csirkecsíkokkal

Hozzávalók 4 főre:

400g csirkemell, 200g kockázott paradicsomkonzerv, 150g Gyermelyi 4 tojásos Dörzstarhonya, 150g kígyóuborka, 100g színes paprika, 1 dl olívaolaj, 2 ek durvára vágott petrezselyem, ízlés szerint erős paprika, vagy 2 ek gránátalmamag, 1 ek citromlé, 2 cső főtt kukorica (150g kukoricaszem), 1 fej lilahagyma, só, őrölt bors, zsenge salátalevelek, 2 ek lenmag, és olaj a sütéshez

Elkészítés:

Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A tarhonyát kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, majd 3,5 dl vízzel vagy zöldségalaplével felöntjük. Lefedve kis lángon pároljuk. Amikor beitta a vizet, lezárjuk, és pihentetjük. A kukoricacsőről levágjuk a kukoricaszemeket. Az uborkát, hagymát, paprikát kis kockára vágjuk, majd a kihűlt tarhonyához adjuk. Belekeverjük a petrezselymet, olajat, paradicsomkonzervet, kukoricaszemeket, sót, borsot, erős paprikát, citromlevet, majd hűtőben pihentetjük.

A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés forró olajon serpenyőben megsütjük. A sütés végén megszórjuk lenmaggal, kicsit megpirítjuk azt is, majd levesszük. Tálaláskor a tarhonyás részhez keverjük a zsenge salátaleveleket, tányérra tesszük, mellé a csirkecsíkokat langyosan, és megszórjuk gránátalmamaggal. (x)

Tudj meg többet a Gyermelyi játékáról és a nyereményekről itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek