Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Darált paprika ahogy andi készíti recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Nátrium
Kálium
Foszfor
Magnézium

TOP Vitaminok

C Folát A E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
0.7 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
8.3 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
18 mg
Kálium:
146 mg
Nátrium:
8078 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4.1 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
63.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
87 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
31 µg
A vitamin (RAE):
107 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
3 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 12 adag *

fehérje

Összesen:
8.1 g

zsír

Összesen:
2.5 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
99.1 g
Kalcium:
117 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
101 mg
Foszfor:
213 mg
Kálium:
1750 mg
Nátrium:
96928 mg
Cink:
2 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
49.4 g
Összes cukor:
34 g
Élelmi rost :
17 g

víz

Összesen:
756.6 g

vitaminok

Összesen:
1.1 g
C vitamin:
1047 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
3 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
377 µg
A vitamin (RAE):
1287 µg
E vitamin:
13 mg
K vitamin:
40 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
0.6 g

zsír

Összesen:
0.2 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g

ásványi anyagok

Összesen:
7.9 g
Kalcium:
10 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
8 mg
Foszfor:
17 mg
Kálium:
140 mg
Nátrium:
7755 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
0 µg

szénhidrát

Összesen:
4 g
Összes cukor:
3 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
60.5 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
C vitamin:
84 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
30 µg
A vitamin (RAE):
103 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
3 µg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andi969
andi969 / andi969 Fri, 2013-10-04 13:26

Hát igy,magában nem is lehet enni...ez inkább izesitésre való.De irtam,hogy sós lesz :)

sznil
sznil Sat, 2013-10-05 17:14

Nem önmagában ettem, hanem pörköltalaphoz adtam, a húst nem sóztam, mégis szó szerint ehetetlen lett. Kenyérre kenve már ki sem próbálom, annyira durván sós, hogy semmilyen ételbe nem lehet használni. A saját káromon tanulva jobban körülnéztem a neten, a Te recepted írta a legtöbb sót, az összes többi csak néhány kanállal. Ezek után inkább folyamatosan kóstolgatva fogom befőzni a paprikát, mivel egy kicsit sokba van a tanulópénz....

kobra
Kobra / kobra Sat, 2016-09-10 18:10

Ez a piros arany házi változata, ételízesítő. Egy-két kiskanálnyit kell beletenni belőle az ételekbe. Talán kissé eltúloztad a mennyiséget, nem?

andi969
andi969 / andi969 Thu, 2013-10-10 08:46

Sajnálom,hogy nem izlett. Nem tudom,mi van a neten,de megkerestem az eredeti receptet-Faragó Ilona A főzőkanáltól az estélyi ruháig, 1964 es kiadás.....az arányok egyeznek... még a vajas kenyeres részlet is benne van :)

Sz-es
BackerMan / Sz-es Tue, 2012-11-20 22:25

Szia! Tetszik a dolog és elfogom készíteni, de lenne egy kérdésem. 1 kg paprikából mekkora adag lesz? Az az egy üveg?

andi969
andi969 / andi969 Wed, 2012-11-21 09:32

Dehogy!Kicsi üvegekbe szoktam tenni(2.5 dcl) 5-6 üvegnyi jön ki belőle.A megbontott üveget a hűtőben tartom,mert nem kell sok belőle.De hamar elfogyik,főleg,hogy mindenbe teszek egy picit :)

Katalin65
Katalin / Katalin65 Wed, 2012-10-17 21:18

Köszönöm!!!!! Pont ezt kerestem!!!! :) Tavaly kaptam egy üveggel, és szinte mindenbe tettem belőle, mert nagyon finom. Ma vettem a piacon 2 kg pritamin paprikát. Szombaton megcsinálom! Ugye nem kell bele tartósítószer???? Ezzel a sóval eláll sokáig??? A választ előre is köszönöm!

andi969
andi969 / andi969 Mon, 2012-10-22 10:16

Tartósitószer nem kell bele,igy sem romlik meg.Csak vigyázni kell a sózással,mikor főzünk,mert elég sós!Örülök,hogy segithettem :)

simsi
simsi Sat, 2012-09-29 14:01

Nagyon tetszik a recept, egyszerű is, szeretném kipróbálni, de felmerült néhány kérdés:
Milyen paprikából készíted? Pritaminból, kápiából, vagy pirosra érett lecsópaprikából?
Az 1 kg az a ledarált paprikára vonatkozik?

andi969
andi969 / andi969 Sat, 2012-09-29 15:38

Mindig olyan paprikából készitem,amilyet pont veszek :)nem igazán számit,csak annyiban,hogy a húsosabb fajtából levesebb lesz a végeredmény :) Az eredeti recept szerint a darálatlan paprika van mérve,én kipróbáltam igy is, úgy is,mindkettő eláll egész télen.Ha a darált paprika kilójára számitjuk a 25 dkg sót,akkor nem annyira sós,de a biztonság kedvéért inkább sós legyen,mint romlott :)

andi969
andi969 / andi969 Sun, 2012-09-02 10:43

Nem,dehogy! A többi befőttel együtt a kamrában(enyémek a pincében,ki hol tartja őket...)

andi969
andi969 / andi969 Sat, 2012-09-01 12:26

Én köszönöm! Talán a legegyszerűbb,ami létezik és akár évekig is eláll.Még a nyáron is a tavalyit használtam...

21
pritaminpaprika 1 kg
25 dkg