Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Unod a csempét? 7 klassz megoldás, amely izgalmasabbá varázsolja a konyhafaladat

A konyhapult fölötti falfelületet nem csak csempével lehet burkolni. Mutatunk néhány látványos megoldást.

A konyhában a gőz és a kifröccsenő cseppek miatt szükség van arra, hogy a munkapult mögötti falfelületet védjük. Ha azonban elegünk van a hagyományos csempékből, más anyagot is választhatunk. Összeállításunkban bemutatunk nektek hét szép megoldást.

1. Fémes csillogás

A képen látható szép rézburkolat elegánsan a szoba részévé varázsolja ezt a konyhát. Meleg, csillogó felülete kellemesen visszaveri a fényt. Aki fémet választ a konyha burkolására, annak figyelnie kell arra, hogy speciális tisztítószereket használjon a csillogó felületek tisztítására. Ezen felül nem szerencsés, ha a kicsöppenő folyadékokat nem töröljük le azonnal a fémfelületről, mert könnyen foltot hagyhat.

2. Márvány

A márvány nem csupán a csempét, de magát a munkapultot is helyettesítheti. Ez a gyönyörű anyag egy kissé kényes, nem szereti a savakat, még a citromsavat sem, sőt, a paradicsom is megmarhatja. Viszonylag lágy, így fel kell készülni arra, hogy a munkapult az évek során egyre inkább tele lesz karcolásokkal. Ez a probléma nem merül fel, ha az anyagot falburkolásra használjuk.

3. Színes üveg 

Egy nagy, csillogó színes üvegfelület szép és elegáns kiegészítése lehet egy modern, de egy klasszikusabb vonalvezetésű konyhabútornak is. A képen látható, élénk, kék üveg friss színfolt ebben a fehér és piros színnel, valamint fával dominált modern konyhában.

4. Fémcsempe

Rézből készült konyhai falburkolatot mutattunk már nektek, de érdemes megfigyelni ennek a fémből készült mozaiknak a szépségét is. Az elegáns, rezes felület csodásan mutat ebben a mély, matt fekete konyhában is.

5. Üveglappal védett tapéta

Ha a konyhában is szeretnénk látványos, grafikus felületekben gyönyörködni, megtehetjük, hogy egy nekünk tetsző tapétát felsimítunk egy fafelületre, majd üveggel fedjük és bekeretezzük a "képünket". Természetesen szakembert is megbízhatunk ezzel a feladattal. A látványos tapétát az üvegfelület védi a szennyeződésektől. 

6. Tükör

Egy tükör a konyhai burkolatként is kiválóan alkalmas arra, hogy visszaverje a fényt, megnövelje a teret. Nem utolsó sorban pedig ez az anyag kifinomult, elegáns hatást kelt. Ezzel együtt igaz az is, hogy ahhoz, hogy igazán jól mutasson, rendszeresen és gondosan meg kell tisztítani a tükrös felületet.

7. Fa

A tömörfa alkalmas arra, hogy munkapultként, falburkolatként funkcionáljon. A megfelelő felületkezelés (lakkozás vagy olajozás) azonban fontos ahhoz, hogy ne hagyjon rajta nyomot a mindennapi használat. Sajnos azonban ezek a védelmi trükkök sem túlságosan tartósak, rendszeresen meg kell ismételni a fa felületkezelését. A képen látható izgalmas konyhabútor sötét tömörfából és világosabb rétegelt lemezből van felépítve. 

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Javíts a gulyástechnikádon: 5 tipp, hogy még jobbat főzz, mint eddig

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!