Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

GasztroBigyó-teszt: Töltött húsgolyózó - VIDEÓVAL

"Egyforma méretű, ráadásul töltött húsgolyók, egy szempillantás alatt, egyszerűen!" Kipróbáltuk, hogy igaz-e vagy csak jól hangzó marketingszöveg. Itt a húsgolyózó teszt!

Általánosban volt nekem a Balázs barátom, akivel a nyarakat átbicikliztük, folyton a nagyszülei házában rendetlenkedtünk, vagy az utcájukban hatalmasodó gesztenyefa terméséből alkottunk szobrokat. A szülei bejelentették, hogy elválnak, ami akkoriban még nagy szó volt, nem is értettem, hogy pontosan mit jelent ez. Nála nem mertem faggatózni, így inkább anyámnak tettem fel a kérdést, hogy mégis miért? Öt-hat éves forma gyereknek, mint amilyen én is voltam akkor, nyilván nehézkes elmagyarázni egy olyan párkapcsolati válságot, amit sokszor még a felek sem teljesen értenek, így ahelyett hogy anyám belement volna a “kibékíthetetlen ellentétek” fejtegetésébe, a következőt mondta:

"mert nem voltak egyforma méretűek a fasírtok, innen indult a veszekedés és ez lett a vége".

Tiszta sor, el is fogadtam az indoklást, és onnantól kezdve mindig figyeltem (és ügyelek rá azóta is), hogy a fasírtok tökéletesen gömbölyűek és azonos méretűek legyenek.

Bezzeg, ha akkor is létezett volna már ez a húsgolyókészítő, akkor egy válással kevesebb lenne a világon. Vagy ki tudja mennyivel?

Stuffed Meatball Maker

Nem is egyszerű húsgolyózóról van itt szó, hanem egyenesen töltött húsgolyókat lehet összepasszintani ezzel a masinával. A működés elvben egyszerű: az egyik félgömböt megtöltjük a darált hússal, megcsináljuk bele a mélyedéseket az erre alkalmas részével, amibe aztán mehet a töltelék, majd ráfordítjuk a másik félgömb húst és összeállt a golyó. Aha, hát nem teljesen:

Az eredmény?

A múltkor panaszkodtam, hogy eddig minden így vagy úgy, de bevált, nos, ez itt most csúfos kurdarcot vallott. A hús az összenyomásnál kifolyik, nem is lesz teljesen sima a felülete és nem is elég tömör ahhoz, hogy egyben maradjon, ráadásul lehetetlen kieszedni belőle. Aztán ha ez még nem volna elég ahhoz, hogy mindenkit lebeszéljek arról, hogy valaha is megvegye ezt, akkor mondom még azt is, hogy nagyjából kétszer olyan lassú így a folyamat, mintha manuális, mindenféle segédeszköz nélkül csinálná az ember. Szóval ez egy hülyeség, de legalább leteszeteltük helyettetek, nektek nem kell már bosszankodnotok a kidobott pénz miatt. Balázs szüleinek házasságát sem tudta volna megmenteni. 

A GasztroBigyó korábbi epizódja:

Ropogós chips a mikróból?

Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!