Tejfölös gyümölcskocka recept

Tejfölös gyümölcskocka
Tejfölös gyümölcskocka
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettem először ilyen "sütit", és nagyon meglepett, hogy ilyen egyszerű hozzávalókból ilyen finom desszertet lehet csinálni. Elkértem a receptet és tessék: tökéletes!

hozzávalók / 6 adag

  • 4 ek cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 pohár tejföl
  • 1 cs háztartási keksz (kocka alakú)
  • 1 cs tortazselé
  • gyümölcs (kivi, eper, vagy banán ajánlott, de jól csöpögtessük le, ha pl. eperbefőttet használunk)

ajánlat

Forró nyári napokra, amikor kínzás lenne bekapcsolni a sütőt, vagy ha "gyorsan finomat" elv alapján ennénk egy könnyű, gyümis sütit.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejfölös kocka, édes tejfölös kekszsüti, epres-tejfölös kocka

elkészítés

  1. A tepsi alját egy réteg keksszel kirakjuk. A porcukrot és a vaníliás cukrot a tejfölben alaposan elkeverjük. Az édes tejfölt ezután a lerakott kekszrétegre öntjük, és elsimítjuk. A krém tetejére is kekszréteg kerül.
  2. A kekszeket kissé lenyomkodjuk, de nem nagyon, elsüllyedniük nem szabad. Minden keksz tetejére egy-egy gyümölcs kerül: eper esetében célszerű a gyümölcsöt félbevágni, a kivi és a banán értelemszerűen felszeletelve kerül rá.
  3. A tortazselét előírás szerint elkészítjük, kissé hűlni hagyjuk, majd amikor dermedni kezd, óvatosan a süti tetejére öntjük. (Konzerv gyümölcs esetén akár a levét is felhasználhatjuk hozzá.)
  4. Az összeállított finomságot hűtőben legalább 6 órán keresztül dermesztjük, majd a kekszek mentén kockákra szelve kínáljuk. Egyszerű, de nagyon finom sütemény.

 

  • tepsi mérete: 32x22x5,5 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 782
elküldve: 12
receptkönyben: 219
elkészítve: 1/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Ciccke

Mióta szakács: 2012.10.30.
13 recept

Hozzászólások (8)

Gingi88
Gingi88k, 2014-03-25 14:23

szia nekem az lenne a kérdésem hogy kis vagy nagy pohár tejföl kell?

csereznye
csereznyecs, 2013-01-31 19:29

Holnap neki állok,nagyon igéretes! A banán nem fog megbarnulni a tetején? Köszi a receptet! :-)

Ciccke
Cicckecs, 2013-01-31 22:04

Én köszönöm a hozzászólást, remélem ízleni fog a süti. :) A banán közepe szokott egy hangyányit, de a tortazselé megkíméli a további barnulástól. Ha pedig színes tortazselét használsz, észre sem lehet venni.

erikamama
erikamamacs, 2013-01-24 11:06

Nagyon tetszik ez a süti és szívesen el is készíteném csak még arra lennék kíváncsi, hogy a tejföl nem folyik szét? Mitől marad egyben szeletelés után? Vagy a hűtés elég neki? Köszi a választ előre is.
További szép napot kívánok!

Ciccke
Cicckecs, 2013-01-24 21:12

Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog. :) A hűtés elég neki, gyönyörűen lehet szeletleni, mert a tejfölből elpárolog egy kis nedvesség ahogy hűtöd. Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

csereznye
csereznyecs, 2013-01-31 19:31

Holnap neki állok,nagyon igéretes. Köszi a receptet! :-)
A banán nem fog megbarnulni a tetején?

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!