Palacsinta tej nélkül recept

Palacsinta tej nélkül
Palacsinta tej nélkül
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet egészen egyszerű: nem volt otthon tej. Viszont mindenki rá volt gyógyulva a palacsintára, és senki se akart tejet hozni. Így született meg ez a tészta, ami végül hasznossá vált, mivel laktózérzékeny is van a családban. És egyébként is nagyon finom!

Kb. 30 db palacsinta készíthető ebből a mennyiségből. Ha valaki kevesebbet szeretne, a tojást hagyja el, különben "rántottás" lesz a tésztája!

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatészta, tejmentes palacsinta, palacsinta alaptészta

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A lisztből egy keveset rakunk egy tálba, elkezdjük adagolni hozzá a vizet.
  3. A továbbiakban a lisztet és a vizet felváltva adjuk a tésztához, egészen addig, amíg tejszín állagú nem lesz. Valahol félúton adjuk hozzá a tojást, én igazából csak akkor szoktam, ha nagyobb mennyiséget készítek. Előfordulhat, hogy valamelyik összetevőből egy kevés megmarad, a lényeg, hogy a tészta csomómentes és főzőtejszín állagú legyen.
  4. Állítsuk a tűzhelyünket 8-as fokozatra (elektromos), melegítsük fel a teflon serpenyőt. Az első palacsintához kenjünk kicsi olajat a serpenyőbe, majd minden 10.-nél szintén.
  5. A jó tészta megfordítás után lebegve csúszkál a serpenyőben. Mindig várjuk meg, hogy a palacsinta csúsztatható legyen a serpenyőben, és süssük jól át, különben előfordulhat, hogy egymáshoz tapadnak, amikor felhalmozzuk őket töltés előtt. Egyébként ez sem probléma, mert fel lehet tekerni így is a tésztakorongokat.
  6. Töltsük meg a kisült palacsintákat amivel csak szeretnénk. :)
  • költség: 300 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 817
elküldve: 9
receptkönyben: 407
elkészítve: 5/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

Hozzászólások (18)

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2014-03-02 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Klárika1515
Klárika1515szo, 2014-03-01 19:03

Én zabpehely lisztből szoktam készíteni , nagyon finom. Szerintem egy tojás mindig jól jön a palacsinta tésztába. Tojás nélkül nem lehet szép vékonyra sütni őket.

zsofcus
zsofcusp, 2013-12-20 11:56

Tökéletes:) Olcsó, finom, gyors:) Én egy pici sót, és egy pici cukrot szoktam még beletenni! Mindenkinek ajánlom a kerámiás palacsintasütőt, valami fantasztikus:) És nincs a palacsintasütéssel járó olajszag:) Köszönöm a receptet!

Boboj
Bobojv, 2013-12-29 14:24

Örülök, hogy sikerült! Mi is nagyon szeretjük, utóbb én is sóztam-cukroztam, és még finomabb úgy :) Kerámiás cucc? Kipróbálom, mert az olajozást meg az olajszagot én se szeretem :) Egészségetekre a palacsintát!

Boboj
Bobojv, 2013-04-07 14:18

Igazad van, tényleg lehagytam, máris pótolom! Igazából nem mindig rakok bele, csak ha dupla mennyiséget készítek. Máris javítom, köszönöm az észrevételt!

Carlsdóttir
Carlsdóttirh, 2012-09-24 18:42

most csinálom mert nem volt itthon tojás, de nekem nem nagyon ízlik, nagyon száraz és gumiszerű, ahogy az íze is :( sajnálom

Janka040884
Janka040884k, 2012-09-04 13:06

Valaki megcsinálta már tk lisztből??És milyen arányban,ha megírnátok örülnék neki!Előre is köszönöm!Janka

szunsza
szunszav, 2012-07-29 14:39

Elkészítettem,és tökéletes lett!Egy sem ragadt le,és pont 30 db lett belőle!
Ja és még a férjem is sütött egyet és meg is tudta fordítani!Nagyon büszke vagyok rá!
Mégegyszer köszi a receptet!

Monamoni
Monamoniszo, 2012-06-23 22:02

Feher lisztet nem hasznalok, de megsütöttem tk. liszttel, ill. hajdinaliszttel is, mindket valtozat finom lesz, es nagyon jo, hogy el tudtam hagyni a receptbol a tejet, meg egyszer köszi a receptet!
(pici stiviaval is kiprobaltam, ugy is jol sikerült)

Boboj
Bobojv, 2012-06-24 06:57

Szuper! A teljes kiőrlésűből is ugyanezt a mennyiséget használtad? Én még nem próbáltam, de akkor ki szeretném :)

Üdv:

Boboj

Monamoni
Monamonih, 2012-06-11 11:41

Tetszik a recept, en is kiprobalom, de tk. liszttel, remelem, ugy is mukodni fog!

Boboj
Bobojh, 2012-06-11 20:24

Szia Monamoni, nem tudom, hogy teljes kiőrlésűvel működik-e, még nem próbáltam. A teljes kiőrlésű liszt másabb, nehezebb tőle minden tészta, én nem javaslom emiatt.

Boboj
Bobojh, 2012-04-23 15:12

Egyébként tényleg :) Lehet picit sózni, vagy cukrozni is a tésztát, ki hogy szereti, de a cukorból csak nagyon picit szabad, nehogy odakapjon, aztán nem lesz lebegés :)

almamag
almamagh, 2012-04-23 08:04

Ha tej nem kell, a tojást elhagyhatom, a liszt már minek kell ???? :-D Na jó, ez vicc.
Feltétlen kipróbálom tej nélkül..... Jó ötlet! Köszönöm: Üdv. Ili

Bözsimama
Bözsimamaszo, 2014-03-01 09:18

Vízzel készítve más az íze , de ehető . Tojás nélkül én egyszer próbáltam palacsintát sütni , de annyira ragadt , hogy utólag kevertem egyet a masszába . Igaz , én régi vas serpenyőt használok . Lehet , a ma kapható edényekben tojás nélkül is megsül .

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.