Palacsinta tej nélkül recept

Palacsinta tej nélkül
Palacsinta tej nélkül
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A történet egészen egyszerű: nem volt otthon tej. Viszont mindenki rá volt gyógyulva a palacsintára, és senki se akart tejet hozni. Így született meg ez a tészta, ami végül hasznossá vált, mivel laktózérzékeny is van a családban. És egyébként is nagyon finom!

Kb. 30 db palacsinta készíthető ebből a mennyiségből. Ha valaki kevesebbet szeretne, a tojást hagyja el, különben "rántottás" lesz a tésztája!

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo vega
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tejmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

palacsintatészta, tejmentes palacsinta, palacsinta alaptészta

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat.
  2. A lisztből egy keveset rakunk egy tálba, elkezdjük adagolni hozzá a vizet.
  3. A továbbiakban a lisztet és a vizet felváltva adjuk a tésztához, egészen addig, amíg tejszín állagú nem lesz. Valahol félúton adjuk hozzá a tojást, én igazából csak akkor szoktam, ha nagyobb mennyiséget készítek. Előfordulhat, hogy valamelyik összetevőből egy kevés megmarad, a lényeg, hogy a tészta csomómentes és főzőtejszín állagú legyen.
  4. Állítsuk a tűzhelyünket 8-as fokozatra (elektromos), melegítsük fel a teflon serpenyőt. Az első palacsintához kenjünk kicsi olajat a serpenyőbe, majd minden 10.-nél szintén.
  5. A jó tészta megfordítás után lebegve csúszkál a serpenyőben. Mindig várjuk meg, hogy a palacsinta csúsztatható legyen a serpenyőben, és süssük jól át, különben előfordulhat, hogy egymáshoz tapadnak, amikor felhalmozzuk őket töltés előtt. Egyébként ez sem probléma, mert fel lehet tekerni így is a tésztakorongokat.
  6. Töltsük meg a kisült palacsintákat amivel csak szeretnénk. :)
  • költség: 300 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 43 620
elküldve: 9
receptkönyben: 406
elkészítve: 5/25
Facebookon megjelent: -

szakács

Boboj

Mióta szakács: 2012.04.07.
14 recept

Hozzászólások (18)

NoSalty.hu
NoSalty.huv, 2014-03-02 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Klárika1515
Klárika1515szo, 2014-03-01 19:03

Én zabpehely lisztből szoktam készíteni , nagyon finom. Szerintem egy tojás mindig jól jön a palacsinta tésztába. Tojás nélkül nem lehet szép vékonyra sütni őket.

zsofcus
zsofcusp, 2013-12-20 11:56

Tökéletes:) Olcsó, finom, gyors:) Én egy pici sót, és egy pici cukrot szoktam még beletenni! Mindenkinek ajánlom a kerámiás palacsintasütőt, valami fantasztikus:) És nincs a palacsintasütéssel járó olajszag:) Köszönöm a receptet!

Boboj
Bobojv, 2013-12-29 14:24

Örülök, hogy sikerült! Mi is nagyon szeretjük, utóbb én is sóztam-cukroztam, és még finomabb úgy :) Kerámiás cucc? Kipróbálom, mert az olajozást meg az olajszagot én se szeretem :) Egészségetekre a palacsintát!

Boboj
Bobojv, 2013-04-07 14:18

Igazad van, tényleg lehagytam, máris pótolom! Igazából nem mindig rakok bele, csak ha dupla mennyiséget készítek. Máris javítom, köszönöm az észrevételt!

Carlsdóttir
Carlsdóttirh, 2012-09-24 18:42

most csinálom mert nem volt itthon tojás, de nekem nem nagyon ízlik, nagyon száraz és gumiszerű, ahogy az íze is :( sajnálom

Janka040884
Janka040884k, 2012-09-04 13:06

Valaki megcsinálta már tk lisztből??És milyen arányban,ha megírnátok örülnék neki!Előre is köszönöm!Janka

szunsza
szunszav, 2012-07-29 14:39

Elkészítettem,és tökéletes lett!Egy sem ragadt le,és pont 30 db lett belőle!
Ja és még a férjem is sütött egyet és meg is tudta fordítani!Nagyon büszke vagyok rá!
Mégegyszer köszi a receptet!

Monamoni
Monamoniszo, 2012-06-23 22:02

Feher lisztet nem hasznalok, de megsütöttem tk. liszttel, ill. hajdinaliszttel is, mindket valtozat finom lesz, es nagyon jo, hogy el tudtam hagyni a receptbol a tejet, meg egyszer köszi a receptet!
(pici stiviaval is kiprobaltam, ugy is jol sikerült)

Boboj
Bobojv, 2012-06-24 06:57

Szuper! A teljes kiőrlésűből is ugyanezt a mennyiséget használtad? Én még nem próbáltam, de akkor ki szeretném :)

Üdv:

Boboj

Monamoni
Monamonih, 2012-06-11 11:41

Tetszik a recept, en is kiprobalom, de tk. liszttel, remelem, ugy is mukodni fog!

Boboj
Bobojh, 2012-06-11 20:24

Szia Monamoni, nem tudom, hogy teljes kiőrlésűvel működik-e, még nem próbáltam. A teljes kiőrlésű liszt másabb, nehezebb tőle minden tészta, én nem javaslom emiatt.

Boboj
Bobojh, 2012-04-23 15:12

Egyébként tényleg :) Lehet picit sózni, vagy cukrozni is a tésztát, ki hogy szereti, de a cukorból csak nagyon picit szabad, nehogy odakapjon, aztán nem lesz lebegés :)

almamag
almamagh, 2012-04-23 08:04

Ha tej nem kell, a tojást elhagyhatom, a liszt már minek kell ???? :-D Na jó, ez vicc.
Feltétlen kipróbálom tej nélkül..... Jó ötlet! Köszönöm: Üdv. Ili

Bözsimama
Bözsimamaszo, 2014-03-01 09:18

Vízzel készítve más az íze , de ehető . Tojás nélkül én egyszer próbáltam palacsintát sütni , de annyira ragadt , hogy utólag kevertem egyet a masszába . Igaz , én régi vas serpenyőt használok . Lehet , a ma kapható edényekben tojás nélkül is megsül .

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!