Padlizsán sushi recept

Padlizsán sushi
Padlizsán sushi
13 perc / előkészület: 5 perc főzés: 3 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptversenyre alkottam meg ezt az ételt, amit egy japán étteremhálózat hirdetett meg. Nagyon finom, gyors és könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

A sushihoz

A szószhoz

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: japán
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Aubergine sushi, tofu padlizsánnal, sushi
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vékonyra vágott padlizsán szeleteket pár csepp szezámolajjal serpenyőben megsütjük.
  2. A jázmin rizst pici sóval megfőzzük.
  3. A füstölt tofut 1x1 centi vastag és kb. 5 cm hosszú hasábokra vágjuk (a padlizsán szeletek méretétől függően).
  4. Lefektetünk egy szelet padlizsánt, aminek az első felére rálapítjuk a rizst, hogy a szélén ne lógjon túl. Rátesszük a tofu hasábot, és feltekerjük, mint egy sushit.
  5. A szójaszószt, mézt, fokhagymát és chilit felforraljuk egy lábosban. Hozzáadjuk a kevés vízzel elkevert keményítőt és megkevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. Nagyon gyorsan kell csinálni, hogy a szójaszósz és méz ne égjen meg.
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 273
elküldve: 1
receptkönyvben: 114
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Kama Suflé

Mióta szakács: 2009.10.12.
56 recept
hirdetés

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 sze, 2012-09-12 17:59

Szia!
Köszönöm :D
Ma megcsináltam,de a helyzet az,hogy biztos vagyok benne hogy finom,és meg fogom csinálni mégegyszer,de sajnos a szeletelésnél akadtak problémáim.
Amúgy minden jó volt,lazacot és uborkát tettem bele,mert mi így is szoktuk enni a japán éttermünkben,ahova járunk.
Tudnál valami szeletelési technikát javasolni?
Elöre is köszönöm :D

Pirka
Kama Suflé / Pirka sze, 2012-09-12 19:20

Szia!
A szeletelés első számú alapszabálya: végy egy jó ÉLES kést... És persze szeletelő kés legyen, ne filéző vagy kenyérvágó. Ez a hosszú, széles pengéjű. Talán vágd le a padlizsán két végét, majd állítsd talpra, mint egy toronyt és így vágd fel. Vigyázz a kezedre!
Természetesen bármit lehet bele tenni, lazaccal és uborkával is biztos finom lesz. Csak az a fontos, hogy passzoljon a padlizsán ízéhez.

Chryste21
Cherrymoon / Chryste21 sze, 2012-09-12 12:33

Szia!
Annyi kérdésem lenne,hogy amikor megsütöd a padlizsán szeleteket,akkor nem lesz túl kemény a padlizsán?Lehet attól még feltekerni?
A másik pedig hogy ha készen vannak,betehetem hütöbe és csak késöbb esszük meg,mondjuk 2 óra múlva?
Köszi :D

Pirka
Kama Suflé / Pirka sze, 2012-09-12 15:34

Szia!
A padlizsán pont akkor puhul meg, ha megsütöd. Pici olajjal, vagy vajjal kenegesd meg a szeleteket a serpenyőben, és fontos, hogy előzőleg szép vékonyra legyen szeletelve hosszanti irányban.
Én melegen ettem, de biztosan finom hidegen is. Ebben az esetben akkor legalább a szósz legyen forró mellé.
Jó sütögetést és étvágyat kívánok hozzá! :)

251