r
Nosalty Logó

Morzsás mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Morzsás mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

morzsatésztához

töltelékhez

Összesen 1023 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

morzsatésztához

töltelékhez

Összesen 6134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír

morzsatésztához

töltelékhez

Összesen 297 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.1 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    87 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 1023 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.5 g

Zsír

  • Összesen
    304.3 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8334.6 g
  • Cink
    667 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    3210 mg
  • Vas
    522 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2537 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    698.7 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 6134 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

morzsatésztához

töltelékhez

Elkészítés

morzsatésztához

  1. A vajat és a lisztet összedörzsöljük. Ezután beledolgozzuk a kristálycukrot úgy, hogy jó darabos-morzsás legyen.

töltelékhez

  1. A tejet felforrósítjuk a vajjal és a cukor 2/3-ával. Egy nagyobb tálba tesszük a darált mákot és a búzadarát. Erre öntjük a forró vajas-tejet. Jól összekeverjük. Hagyjuk állni kb. 20-25 percet, hogy jól bedagadjon a búzadara és a mák.
  2. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral. Ehhez adjuk a túrót és pépesre keverjük. Én erre a célra botmixert használtam. Ezután kemény, fényes habbá verjük a tojásfehérjét.
  3. A már kihűlt, bedagadt mákos masszába keverjük a tojásos túrót, majd a fehérjehabot.
  4. Egy tepsibe (nálam ez: 21x34x6 cm) sütőpapírt terítünk, és egyenletesen beleszórjuk a morzsatészta felét. Erre öntjük a mákos-túrós masszát. Elsimítjuk. Rászórjuk a maradék morzsatésztát. Előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje halványbarna nem lesz. Kb. 40-50 perc.
  5. Langyosra hűtve daraboljuk és tesszük asztalra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21x34x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2617
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 27.

Ajánló

Ha nagyobb méretű tepsiben készítjük, akkor a sütink vékonyabb lesz, és ennek arányában a sütési idő lerövidül. A teteje árulja el, mikor van kész!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Morzsás mákos
Lizinka_ 591 recept

Puha, omlós mákos-csoda!

Hozzávalók

morzsatésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek