r
Nosalty Logó

Lekváros-diós hajdinakeksz

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Era1980
Lekváros-diós hajdinakeksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 2822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Összesen 301 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 237 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    113.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1952.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    504 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 2822 kcal
  • 4% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Elkészítés

Keksz:

  1. A chiamagot beáztatjuk 3 evőkanál vízbe. Várunk 20 percet, míg zselésedik, és kiváló tojáspótlóként szolgál.
  2. Kimérjük az őrölt diót és a liszteket, összekeverjük a cukorral és az olajjal.
  3. Hozzátesszük a chiamagot és az 1 deci vizet, összegyúrjuk. Hamar összeáll.
  4. Kemény, lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vastagságúra.
  5. 3 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. Előmelegítjük a sütőt 150 Celsius fokra.
  7. Egy virág kiszúró formával kekszeket, egy virág és egy kör kiszúró formával lyukas kekszeket készítünk, és a tepsibe rakjuk azokat. Nekem két és fél tepsinyi adag, 2X39 db lett belőle.

Díszítés:

  1. Ecset segítségével kevés vízzel megkenjük, majd őrölt dióval megszórjuk a lyukas kekszeket.
  2. A sütőben, légkereséses üzemmódban, 150 Celsius fokon sütjük a kekszeket, tepsinként 12 percig.
  3. A sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Töltés:

  1. Amint kihűltek a kekszek, minden virágot megkenünk dzsemmel, és befedjük egy lyukas virággal. Tálalás előtt várunk legalább egy napot, hogy puhuljon a keksz. Nekem 39 db kész keksz lett ekkora adagból.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 606
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 24.

Receptkategóriák

Lekváros-diós hajdinakeksz
Era1980 17 recept

Gluténmentes, tejtermékmentes, tojásmentes kekszet kreáltam. Linzerkoszorú formájára alkottam meg, mégsem hívható linzernek. Bár kevés cukrot tartalmaz, nélkülözi a lisztet és a vajat. Ezért lett hajdinakeksz, de más gluténmentes lisztből is érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

Keksz:

Díszítés:

Töltés:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.