Juhtúróval töltött gombafejek recept

1 adag
82
kcal
Juhtúróval töltött gombafejek
Juhtúróval töltött gombafejek
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sáska Ildikónál kaptuk egyszer Kapolcson, fergeteges bulijainak egyikén, ezt a finom kis étket. Nála bacon-be bugyolálva, a grillrácson sült, én most sonkácskával a sütőben készítettem.
Szaporodnak a sajttal töltött gombafej receptek oldalunkon, nyilván azért, mert jó gondolat: ízletes, gyors étek.

hozzávalók / 12 adag

  • 12 kis db gomba
  • 15 dkg juhtúró
  • 10 dkg sonka (hasábocska)
  • 0.5 dl napraforgó olaj

ajánlat

Laskára vágott salátalevelekkel bélelt tálra helyeztem, jégcsapretek- és zöldpaprika-csíkokkal. Nagyon finom! Hideg előételnek (fejenként legalább 3!), italozáshoz (tapas, fejenként sok!) vagy a vendégek fogadásakor.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött gomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megszabadítjuk a száruktól, megmossuk, megszárítjuk.
  2. Füstölt sonkából kis hasábocskákat vágunk.
  3. A juhtúróból golyócskákat formázunk, kiskanál nyelével lyukat mélyesztünk a golyóba, belenyomjuk a sonkahasábocskákat, a gombafejre helyezzük a szár helyére, rányomva.
  4. Olajozott tepsibe sorakoztatjuk a juhtúró golyókkal súlyosbított gombafejeket, megbeszéljük velük, hogy ne dőljenek el.
  5. Forró sütőben gyorsan megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 476
elküldve: 0
receptkönyben: 444
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (3)

kepeteg
kepetegp, 2014-02-21 18:42

Kicsit újítani akartam a szokásos fasírt-franciasaláta vendégvárókon, ezért sokat szemezgettem itt a Nosalty-n. Ez lett az egyik új versenyző! Nagy sikert aratott, és ízlésesen lehet tálalni. Köszönöm!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2010-09-16 09:20

köszönöm az elismerő szavakat, Drága Tante, azt hiszem én vagyok a tapasztaltabb :)
Ölellek: Ildikó

Ui.: Dezsőék már alig csinálnak juhtúrót, észrevetted?

Legfrissebb cikkek

Heti menü: fűts a sütővel!
Heti menü: fűts a sütővel!
Egyre csípősebb az idő - fűteni úgyis kell, főzni szintén, miért ne intézzük a kettőt együtt? Sütőben készülő finomságokat kínálunk egész hétre!
Top 7 reggeli gyerekeknek
Top 7 reggeli gyerekeknek
Hét közben nincs időnk a gyerkőcök reggelijével bíbelődni: egy gyors szendvics, esetleg müzli joghurttal, gyümölcs a tízórai mellé, és már indulunk is, különben elkésünk.
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Sósat, sósat, jó ropogósat!
Hogy milyen a jó perec? Eddig fogalmam sem volt, mert igazság szerint sosem rajongtam érte. A gyerekek megvesznek érte, de mi a titka, hogy még a felnőttek is imádják?
82