Juhtúróval töltött gombafejek recept

1 adag
82
kcal
Juhtúróval töltött gombafejek
Juhtúróval töltött gombafejek
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sáska Ildikónál kaptuk egyszer Kapolcson, fergeteges bulijainak egyikén, ezt a finom kis étket. Nála bacon-be bugyolálva, a grillrácson sült, én most sonkácskával a sütőben készítettem.
Szaporodnak a sajttal töltött gombafej receptek oldalunkon, nyilván azért, mert jó gondolat: ízletes, gyors étek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Laskára vágott salátalevelekkel bélelt tálra helyeztem, jégcsapretek- és zöldpaprika-csíkokkal. Nagyon finom! Hideg előételnek (fejenként legalább 3!), italozáshoz (tapas, fejenként sok!) vagy a vendégek fogadásakor.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött gomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megszabadítjuk a száruktól, megmossuk, megszárítjuk.
  2. Füstölt sonkából kis hasábocskákat vágunk.
  3. A juhtúróból golyócskákat formázunk, kiskanál nyelével lyukat mélyesztünk a golyóba, belenyomjuk a sonkahasábocskákat, a gombafejre helyezzük a szár helyére, rányomva.
  4. Olajozott tepsibe sorakoztatjuk a juhtúró golyókkal súlyosbított gombafejeket, megbeszéljük velük, hogy ne dőljenek el.
  5. Forró sütőben gyorsan megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 250
elküldve: 0
receptkönyben: 440
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (3)

kepeteg
kepetegp, 2014-02-21 19:42

Kicsit újítani akartam a szokásos fasírt-franciasaláta vendégvárókon, ezért sokat szemezgettem itt a Nosalty-n. Ez lett az egyik új versenyző! Nagy sikert aratott, és ízlésesen lehet tálalni. Köszönöm!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2010-09-16 10:20

köszönöm az elismerő szavakat, Drága Tante, azt hiszem én vagyok a tapasztaltabb :)
Ölellek: Ildikó

Ui.: Dezsőék már alig csinálnak juhtúrót, észrevetted?

Legfrissebb cikkek

Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Nem reggelizem, mert még nem vagyok éhes...napközben nem vagyok éhes, ezért általában csak bekapok valamit...ismerős? Márpedig enni nem csak akkor kell, ha éhes vagy.
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Bébiétel – főzöd vagy veszed?
Az anyatej/tápszer utáni babaételek bolti kínálatában nincs hiány, mégis akad olyan, aki kizárólag a házira esküszik. Érvek pro és kontra.
Miért ilyen drága a citrom?
Miért ilyen drága a citrom?
Gondolom sokan szembesültetek már azzal, hogy a citrom nem igazán pénztárcabarát. Bár ez nem új keletű jelenség, most utánajártunk, miért drágul folyton ez a déligyümölcs.
Durumbúza - ez kell nekem!
Durumbúza - ez kell nekem!
Kuszkusz, bulgur, durumliszt és -tészta: mind-mind egy különleges, ún. durumbúzából készülő élelmiszerek. Lássuk, miért jó nekünk, ha őket választjuk!
82