Juhtúróval töltött gombafejek recept

Juhtúróval töltött gombafejek
Juhtúróval töltött gombafejek
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sáska Ildikónál kaptuk egyszer Kapolcson, fergeteges bulijainak egyikén, ezt a finom kis étket. Nála bacon-be bugyolálva, a grillrácson sült, én most sonkácskával a sütőben készítettem.
Szaporodnak a sajttal töltött gombafej receptek oldalunkon, nyilván azért, mert jó gondolat: ízletes, gyors étek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Laskára vágott salátalevelekkel bélelt tálra helyeztem, jégcsapretek- és zöldpaprika-csíkokkal. Nagyon finom! Hideg előételnek (fejenként legalább 3!), italozáshoz (tapas, fejenként sok!) vagy a vendégek fogadásakor.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött gomba

elkészítés

  1. A gombafejeket megszabadítjuk a száruktól, megmossuk, megszárítjuk.
  2. Füstölt sonkából kis hasábocskákat vágunk.
  3. A juhtúróból golyócskákat formázunk, kiskanál nyelével lyukat mélyesztünk a golyóba, belenyomjuk a sonkahasábocskákat, a gombafejre helyezzük a szár helyére, rányomva.
  4. Olajozott tepsibe sorakoztatjuk a juhtúró golyókkal súlyosbított gombafejeket, megbeszéljük velük, hogy ne dőljenek el.
  5. Forró sütőben gyorsan megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 41 763
elküldve: 0
receptkönyben: 437
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (3)

kepeteg
kepetegp, 2014-02-21 19:42

Kicsit újítani akartam a szokásos fasírt-franciasaláta vendégvárókon, ezért sokat szemezgettem itt a Nosalty-n. Ez lett az egyik új versenyző! Nagy sikert aratott, és ízlésesen lehet tálalni. Köszönöm!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2010-09-16 10:20

köszönöm az elismerő szavakat, Drága Tante, azt hiszem én vagyok a tapasztaltabb :)
Ölellek: Ildikó

Ui.: Dezsőék már alig csinálnak juhtúrót, észrevetted?

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
82