Juhtúróval töltött gombafejek recept

1 adag
82
kcal
Juhtúróval töltött gombafejek
Juhtúróval töltött gombafejek
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sáska Ildikónál kaptuk egyszer Kapolcson, fergeteges bulijainak egyikén, ezt a finom kis étket. Nála bacon-be bugyolálva, a grillrácson sült, én most sonkácskával a sütőben készítettem.
Szaporodnak a sajttal töltött gombafej receptek oldalunkon, nyilván azért, mert jó gondolat: ízletes, gyors étek.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Laskára vágott salátalevelekkel bélelt tálra helyeztem, jégcsapretek- és zöldpaprika-csíkokkal. Nagyon finom! Hideg előételnek (fejenként legalább 3!), italozáshoz (tapas, fejenként sok!) vagy a vendégek fogadásakor.

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: szilveszter
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött gomba
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombafejeket megszabadítjuk a száruktól, megmossuk, megszárítjuk.
  2. Füstölt sonkából kis hasábocskákat vágunk.
  3. A juhtúróból golyócskákat formázunk, kiskanál nyelével lyukat mélyesztünk a golyóba, belenyomjuk a sonkahasábocskákat, a gombafejre helyezzük a szár helyére, rányomva.
  4. Olajozott tepsibe sorakoztatjuk a juhtúró golyókkal súlyosbított gombafejeket, megbeszéljük velük, hogy ne dőljenek el.
  5. Forró sütőben gyorsan megsütjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 42 264
elküldve: 0
receptkönyben: 440
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (3)

kepeteg
kepetegp, 2014-02-21 19:42

Kicsit újítani akartam a szokásos fasírt-franciasaláta vendégvárókon, ezért sokat szemezgettem itt a Nosalty-n. Ez lett az egyik új versenyző! Nagy sikert aratott, és ízlésesen lehet tálalni. Köszönöm!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2010-09-16 10:20

köszönöm az elismerő szavakat, Drága Tante, azt hiszem én vagyok a tapasztaltabb :)
Ölellek: Ildikó

Ui.: Dezsőék már alig csinálnak juhtúrót, észrevetted?

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
82