Joghurtos-barackos sütemény recept

megosztás
0
Joghurtos-barackos sütemény
Joghurtos-barackos sütemény
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg tejföllel készül a süti, nekem viszont nagyon sok natúr joghurtom volt otthon. A tészta édességével nagyszerűen párosul a joghurt savanykás íze. Zord téli napokon igazi üdítő finomság.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudingos-joghurtos süti, pudingos-őszibarackos kocka, barackos joghurtos süti vaníliásan
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy magasfalú tepsit.
  2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Miközben tovább keverjük, hozzáadjuk az olajat és a barackbefőtt levéből 1 dl-nyit.
  3. Ezután a lisztbe belekeverjük a sütőport, és az egészet hozzákeverjük a tojásos masszához.
  4. A tepsibe öntjük, és 10-15 perc alatt félig megsütjük.
  5. A barackot kis kockákra vágjuk.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a joghurtokat és a pudingporokat is. Végül a barackot is beletesszük.
  7. A félig megsült tésztára öntjük, és még 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. A lényeg, hogy addig süssük, amíg mindenhol megszilárdul a pudingos réteg is, sőt egy kicsit meg is pirul.
  8. Teljesen kihűtjük, jó ha a hűtőben is áll egy kicsit, mert akkor lehet igazán szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 424
elküldve: 2
receptkönyben: 244
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sgabci
sgabci v, 2015-12-13 18:46

én tettem bele egy picit reszelt citromhéjjat a pudingos részbe, nagyon fincsi lett :)

908