Joghurtos-barackos sütemény recept

Joghurtos-barackos sütemény
Joghurtos-barackos sütemény
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg tejföllel készül a süti, nekem viszont nagyon sok natúr joghurtom volt otthon. A tészta édességével nagyszerűen párosul a joghurt savanykás íze. Zord téli napokon igazi üdítő finomság.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

  • 8 dl joghurt (natúr)
  • 15 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
  • 45 dkg őszibarack konzerv
  • 2 db tojás

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudingos-joghurtos süti, pudingos-őszibarackos kocka, barackos joghurtos süti vaníliásan

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy magasfalú tepsit.
  2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Miközben tovább keverjük, hozzáadjuk az olajat és a barackbefőtt levéből 1 dl-nyit.
  3. Ezután a lisztbe belekeverjük a sütőport, és az egészet hozzákeverjük a tojásos masszához.
  4. A tepsibe öntjük, és 10-15 perc alatt félig megsütjük.
  5. A barackot kis kockákra vágjuk.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a joghurtokat és a pudingporokat is. Végül a barackot is beletesszük.
  7. A félig megsült tésztára öntjük, és még 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. A lényeg, hogy addig süssük, amíg mindenhol megszilárdul a pudingos réteg is, sőt egy kicsit meg is pirul.
  8. Teljesen kihűtjük, jó ha a hűtőben is áll egy kicsit, mert akkor lehet igazán szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 860
elküldve: 2
receptkönyben: 227
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
908