Joghurtos-barackos sütemény recept

1 adag
908
kcal
Joghurtos-barackos sütemény
Joghurtos-barackos sütemény
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eredetileg tejföllel készül a süti, nekem viszont nagyon sok natúr joghurtom volt otthon. A tészta édességével nagyszerűen párosul a joghurt savanykás íze. Zord téli napokon igazi üdítő finomság.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vanília pudingos-joghurtos süti, pudingos-őszibarackos kocka, barackos joghurtos süti vaníliásan
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt. Sütőpapírral kibélelünk egy magasfalú tepsit.
  2. A tésztához a tojásokat habosra keverjük a cukorral. Miközben tovább keverjük, hozzáadjuk az olajat és a barackbefőtt levéből 1 dl-nyit.
  3. Ezután a lisztbe belekeverjük a sütőport, és az egészet hozzákeverjük a tojásos masszához.
  4. A tepsibe öntjük, és 10-15 perc alatt félig megsütjük.
  5. A barackot kis kockákra vágjuk.
  6. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, belekeverjük a joghurtokat és a pudingporokat is. Végül a barackot is beletesszük.
  7. A félig megsült tésztára öntjük, és még 20-25 percre visszatesszük a sütőbe. A lényeg, hogy addig süssük, amíg mindenhol megszilárdul a pudingos réteg is, sőt egy kicsit meg is pirul.
  8. Teljesen kihűtjük, jó ha a hűtőben is áll egy kicsit, mert akkor lehet igazán szépen szeletelni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22x32 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 330
elküldve: 2
receptkönyben: 234
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
908