Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás zöldborsófőzelék

Fokhagymás zöldborsófőzelék
Fokhagymás zöldborsófőzelék
20 perc / főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom! Ez még tavasszal készült, amikor a piacon a nénik árulták a hajnalban leszedett borsót! :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én köret nélkül eszem legtöbbször a főzelékeket, de akár tükörtojással, sült virslivel, vagy bármilyen hússal tartalmasabbá lehet tenni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi, a fokhagymával együtt.
  2. Amikor már megpuhult, az olajon rántást készítünk.
  3. Amikor a liszt megpirult, lehúzzuk a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát és az aprított petrezselyemzöldet.
  4. Berántjuk az immáron puha borsónkat, 1-2 percig kevergetjük, amíg újra felforr.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 85 845
elküldve: 8
receptkönyvben: 227
elkészítve: 27/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Puzsi

Mióta szakács: 2010.11.11.
85 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejmentes zöldborsófőzelék, rántásos borsófőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Fri, 2013-04-12 16:20

Én is így készítem, nálam is a régi hagyományos recept vált be... Lehet azért mert ezt szoktam meg. Egyetértek veled, csak imádni lehet :)

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-16 14:29

Hát, mit mondjak, minálunk is pont így készül! Feltétnek sültkolbászt szoktunk hozzá majszolni.

Sancho
Sancho Fri, 2012-11-16 14:27

Hát, igen, a készben könnyű hibát kapni... Különben ki főz só nélkül?

313
zöldborsó 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 0.5 csokor
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál