Egészben sült disznócomb (sült hús) recept

Egészben sült disznócomb (sült hús)
Egészben sült disznócomb (sült hús)
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim hidegen, kenyérre kenve szeretik a legjobban, így mindig többet készítek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétként főzelékekhez ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertéscomb, sült hús sertéscombból, sült sertéshús

elkészítés

  1. A húst a sóval bedörzsöljük.
  2. A sütéshez használt tál (jénai) alján terítjük a zsírt, beletesszük a húst, a megtisztított és felszeletelt fokhagymát mellészórjuk.
  3. Ráöntünk 1 dl vizet.
  4. A tálat letakarjuk a fedelével és 220 fokos előmelegített sütőben 1 órán keresztül pároljuk.
  5. Levesszük a tál tetejét, mellédobjuk a felszeletelt zöldpaprikát és még kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben a húst időnként megforgatjuk, a levével locsoljuk.
  7. Felszeletelve tálaljuk.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 210 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 57 561
elküldve: 5
receptkönyben: 290
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (4)

Muci
Mucik, 2013-02-05 17:43

Kedves Tweety !
Mint a neve is mutatja ez egészben sült disznócomb, de lehet karaj is. Igy a hús finom puha lesz,ha betartod a sütési szabályokat. Amikor kész pihentetni kell vagy tíz percet, azután lehet szeletelni.
Üdv.: Muci

husika
husikav, 2010-02-21 19:10

 Kedves Muci!Csatlakozom a gyerekeid izlesehez,mert en is ugy szeretem,ahogy ok!Csak en meg szoktam,egy kis kakukkfuvel is izesiteni.Udv!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
617