Egészben sült disznócomb (sült hús) recept

Egészben sült disznócomb (sült hús)
Egészben sült disznócomb (sült hús)
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim hidegen, kenyérre kenve szeretik a legjobban, így mindig többet készítek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétként főzelékekhez ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertéscomb, sült hús sertéscombból, sült sertéshús

elkészítés

  1. A húst a sóval bedörzsöljük.
  2. A sütéshez használt tál (jénai) alján terítjük a zsírt, beletesszük a húst, a megtisztított és felszeletelt fokhagymát mellészórjuk.
  3. Ráöntünk 1 dl vizet.
  4. A tálat letakarjuk a fedelével és 220 fokos előmelegített sütőben 1 órán keresztül pároljuk.
  5. Levesszük a tál tetejét, mellédobjuk a felszeletelt zöldpaprikát és még kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben a húst időnként megforgatjuk, a levével locsoljuk.
  7. Felszeletelve tálaljuk.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 210 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 57 507
elküldve: 5
receptkönyben: 290
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (4)

Muci
Mucik, 2013-02-05 17:43

Kedves Tweety !
Mint a neve is mutatja ez egészben sült disznócomb, de lehet karaj is. Igy a hús finom puha lesz,ha betartod a sütési szabályokat. Amikor kész pihentetni kell vagy tíz percet, azután lehet szeletelni.
Üdv.: Muci

husika
husikav, 2010-02-21 19:10

 Kedves Muci!Csatlakozom a gyerekeid izlesehez,mert en is ugy szeretem,ahogy ok!Csak en meg szoktam,egy kis kakukkfuvel is izesiteni.Udv!

Legfrissebb cikkek

Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
617