Egészben sült disznócomb (sült hús) recept

1 adag
617
kcal
Egészben sült disznócomb (sült hús)
Egészben sült disznócomb (sült hús)
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerekeim hidegen, kenyérre kenve szeretik a legjobban, így mindig többet készítek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Feltétként főzelékekhez ajánlom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – 0 vércsoport
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sertéscomb, sült hús sertéscombból, sült sertéshús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a sóval bedörzsöljük.
  2. A sütéshez használt tál (jénai) alján terítjük a zsírt, beletesszük a húst, a megtisztított és felszeletelt fokhagymát mellészórjuk.
  3. Ráöntünk 1 dl vizet.
  4. A tálat letakarjuk a fedelével és 220 fokos előmelegített sütőben 1 órán keresztül pároljuk.
  5. Levesszük a tál tetejét, mellédobjuk a felszeletelt zöldpaprikát és még kb. 30 percig sütjük.
  6. Közben a húst időnként megforgatjuk, a levével locsoljuk.
  7. Felszeletelve tálaljuk.

  • költség: 770 Ft
  • elkészítettem: 210 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 59 594
elküldve: 6
receptkönyben: 302
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
170 recept

Hozzászólások (4)

Muci
Mucik, 2013-02-05 16:43

Kedves Tweety !
Mint a neve is mutatja ez egészben sült disznócomb, de lehet karaj is. Igy a hús finom puha lesz,ha betartod a sütési szabályokat. Amikor kész pihentetni kell vagy tíz percet, azután lehet szeletelni.
Üdv.: Muci

husika
husikav, 2010-02-21 18:10

 Kedves Muci!Csatlakozom a gyerekeid izlesehez,mert en is ugy szeretem,ahogy ok!Csak en meg szoktam,egy kis kakukkfuvel is izesiteni.Udv!

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
617