r
Nosalty Logó

Csücsür

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Paskó atya konyhája
Csücsür
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 2921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Összesen 169 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    280 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    89.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    271.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    212 micro
Összesen 732 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    95.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7385.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    1846 mg
  • Nátrium
    3703 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1087.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    186 micro
  • K vitamin:
    259 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 2921 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Elkészítés

Tésztához

  1. Gyúrjunk egy rugalmas tésztát!

Töltelékhez

  1. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg zsíron, és adjuk hozzá a darált húst. Folyamatosan ízesítve dinszteljük, a végén adjuk hozzá egy kis vizet, és dinszteljük puhára.
  2. A vége felé adjuk hozzá a zsályát is.
  3. A tésztát nyújtsuk ki, szaggassuk, és a tölteléket tegyünk a közepébe. Ezután fogjuk össze, csücsörösítjük, és forró lobogó vízben 4-5 perc alatt kifőzzük!
  4. Öntetnek kefirt mentával és egy csipet sóval elkeverünk, és ezzel tálaljuk a csücsürt!
  5. Olvasztott vajjal és apróra vágott petrezselyemmel is nagyon finom.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12416
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 18.

Ajánló

Meleg előételként vagy főételként is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Paskó atya konyhája 14 recept

Csücsür (csűcsör - szájcsűcsörre hasonlító) régi magyar ételünk egy kicsit újragondolva. A barátfüle ősatyja. Marha, sertés, bárány, csirke... darált hús hagymával, sóval, és más-más húst más alapfűszerezéssel ízesítve. A bárány szereti a mentát, a csirke a tárkonyt, a sertés a zsályát, a marha a durvára őrölt borsot. Tésztában kifőzve, vagy megsütve. Mentával, csipet sóval ízesített kefirrel, vagy csupán olvasztott vajjal, és apróra vágott petrezselyemmel, akár meleg előétel, de főétel is lehet! A régi csücsür a hun konyha ismert és kedvelt étele volt. Nem pirította elő a hagymát és a húst, csak úgy beletette a tésztába, és megfőzte.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek