Csokitetős-almás hatos süti recept

Csokitetős-almás hatos süti
Csokitetős-almás hatos süti
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az egyszerű, csupa hatos számú hozzávalóból összedobható süti nagyon sokszor potyautasként kerül elemózsiás táskába, akárhová is indul útra a család. Dobozban sokáig eláll és szaftos marad, nem morzsálódik, ezért praktikus útravaló. Akkor is kitűnő választás, ha nagyon gyorsan olcsó és egyben finom édességre vágyunk.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Máz

ajánlat

A tésztába tehetünk egy kis vaníliás cukrot és egy-két evőkanál cukrozatlan kakaóport is, ha szeretjük a csokisabb ízvilágot. Fahéjjal vagy egyéb fűszerekkel is megbolondíthatjuk, mert kiváló alaprecept, és jól tűri a kísérleteket.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás sütemény, reszelt almás sütemény, csokis almás piskóta, csokis almás kevert sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és lereszeljük.
  2. Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a reszelt almát, és beleszitáljuk a sütőporos lisztet, alaposan elkeverjük.
  3. Sütőpapíros tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített forró sütőben készre sütjük.

Máz

  1. A csokit a margarinnal felolvasztjuk, majd a kihűlt süti tetejét bevonjuk a mázzal.
  2. Miután a csokitető megkötött, kockára szeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tubicám

Mióta szakács: 2015.11.04.
33 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

533