Csirkemell balzsamos fokhagymával recept

Csirkemell balzsamos fokhagymával
Csirkemell balzsamos fokhagymával
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők lapja konyhában Tobai Róbert, a Columbus étterem séfje az állítja, hogy a vöröshagyma, póré, lilahagyma, fokhagyma nélkülözhetetlen hozzávalók, mégis ritkán kapnak hangsúlyos szerepet az ételekben. Úgy gondolta, hogy változtat ezen, és főszereplővé tette a fokhagymát ebben a fogásban.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Előítéleteket félretéve, érdemes kipróbálni. Mindegyik falat kényeztetni fogja az ízlelőbimbókat!

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás csirkemell, vörösboros-balzsamecetes fokhagymával tálalt csirkemell, csirkemellfilé fokhagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemell-filéket félbevágjuk, ha szükséges sózzuk, borsozzuk, rövid ideig állni hagyjuk.
  2. Közben gerezdekre szedjük, és megtisztítjuk a fokhagymákat. A gerezdeket kevés olajon lepirítjuk, majd felöntjük a borral, hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, forralni kezdjük.
  3. Egy másik serpenyőben a csirkemellek mindkét oldalát kevés olajon, nagy lángon elősütjük, majd a fokhagymához adjuk, és lassú tűzön, többször megforgatva készre pároljuk (kb. 10 perc).
  4. Barna rizst vagy burgonyafánkot adhatunk hozzá köretnek.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 614
elküldve: 7
receptkönyvben: 85
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

greenpearl
greenpearl / greenpearl v, 2012-12-09 18:58

Nagyon finom volt, én polentát csináltam mellé, igazán remek kombináció!
Nekem kicsit soknak tűnt a 4 dl folyadék, még úgy is hogy sok elpárolgott belőle, feleennyi borral és balzsamecettel is elég lett volna, de nem reklamálok, mert magamtól nem jutott volna eszembe ez a recept és igazán hálás vagyok érte :-)
Köszönöm!

Sancho
Sancho cs, 2012-11-15 20:51

Pont ilyenre készülök holnap! Megelőztél! Gratula!

399