r
Nosalty Logó

Brokkolis marhahús

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Brokkolis marhahús
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

a pácoláshoz

a főzéshez

Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    27.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    1049 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1457 micro
Összesen 410 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    83.2 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4596.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    3146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    619 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    347 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    349 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    4056 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4371 micro
Összesen 1229 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

a pácoláshoz

a főzéshez

Elkészítés

a pácoláshoz

  1. Jó éles késsel szeleteljük fel a húst olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk (a rostokra merolegesen). Kb. 1,5 cm széles és 4 cm hosszú lapokra.
  2. Öntsük rá a szójaszószt, és alaposan keverjük össze, jusson az összes lapocskára belőle. Szórjuk rá a cukrot meg az őrölt borsot, ezzel szintén alaposan keverjük el. Öntsük rá az enyhén felvert fehérjét, szórjuk rá a keményítő felét, keverjük jól össze, majd szórjuk rá a másik felét is, amivel szintén alaposan keverjük el. Fóliával lefedve rakjuk a hűtőbe 3 órára, félidőben alaposan keverjük meg.
  3. Amikor letelt az idő, vegyük ki, hogy ne legyen hűtőhideg a hús, mire sütni fogjuk.
  4. Rakjunk fel vizet a brokkolinak meg a répának, amikor forr, dobjuk bele, és főzzük 1 percig. Szűrjük le.
  5. Egy magas falú serpenyőben (szerencsések wokban) hevítsünk fel 2 ek olajat, közepestől kicsit nagyobb lángon. Rakjuk bele a fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni, dobjuk hozzá a brokkolit meg a répát, és süssük kevergetve 4-5 percig. Szedjük ki egy tányérra, rakjuk félre.
  6. Öntsük az edénybe a maradék olajat, amin most a húst pirítsuk meg, állandóan kevergetve. Rakjuk vissza a brokkolit répástól, öntsük rá a sherryt meg az osztrigaszószt, amivel további 1 percig kevergetjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3538
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 07.

Ajánló

Főtt rizs köret illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A majdnem bourbon csirke mellett ez is a lánykám gyorséttermi kedvence. Azért tetszett meg ez a változat, mert pácolni kell a húst, így talán ha nem valami fiatal szegényke, akkor sem lesz kemény. A recept feltöltője kihangsúlyozta minden egyes összekeverésnél, hogy 3 percig tartson legalább. Azt ígérte, ha betartjuk, nem bánjuk meg.

Hozzávalók

a pácoláshoz

a főzéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek