r
Nosalty Logó

Brokkolis–besameles csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
VnéEdit
Brokkolis–besameles csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemellhez

Besamel

Tetejére

Összesen 974 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemellhez

Besamel

Tetejére

Összesen 3892 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Csirkemellhez

Besamel

Tetejére

Összesen 154 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.1 g

Zsír

  • Összesen
    68 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1752 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    692 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1075 micro
Összesen 974 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    252.3 g

Zsír

  • Összesen
    271.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7007.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2012 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2767 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1832 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    275 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    823 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1710 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1409 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4302 micro
Összesen 3892 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 154 kcal

Hozzávalók

Csirkemellhez

Besamel

Tetejére

Elkészítés

Csirkemellhez

  1. A hússzeleteket enyhén sózzuk, őrölt borssal meghintjük.
  2. Egy serpenyőben az étolajat felforrósítjuk, majd a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük.
  3. Egy tepsibe vagy nagyobb hőálló tálba tesszük, nem szorosan, egymás mellé.
  4. A brokkolirózsákat sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.
  5. A besamelmártást elkészítjük. Egy lábasban a vajat felolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, majd apránként hozzáadagoljuk a tejet, egy kis sót, őrölt borsot, és csomómentesre felfőzzük. Tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
  6. A tepsiben várakozó hússzeleteken elosztjuk a brokkolirózsákat, mindegyik tetejére adagolunk a mártásból, és reszelt sajttal megszórjuk.
  7. 200 fokra melegített sütőben, szép pirosra sütjük. Rizzsel, hasábburgonyával fogyaszthatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 34×36
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 316
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 31718
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Családunk kedvenc menüje. Ajánlom elkészítésre.

Hozzávalók

Csirkemellhez

Besamel

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek