Barna sütemény egy korty pálinkával recept

Barna sütemény egy korty pálinkával
Barna sütemény egy korty pálinkával
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Óriási mennyiségű szilvalekvár készlet szakadt a nyakamba. Be kell vallanom, hogy szeretem, de nem az átlagos formában. Az én Ángyikám ennek a receptnek a megalkotója, Nagynéném pedig a továbbhagyományozója, én pedig a megspékelője. Mindenki adott hozzá egy kis pluszt! Így egy többgenerációs sütemény kelt életre egy kicsit más formában!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 10 ek cukor
  • 10 ek napraforgó olaj
  • 4 ek szilvalekvár
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 ek tej
  • 10 csapott ek liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 0.5 dl pálinka (ágyas szilvapálinka)

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

"mérlegmentes" barna sütemény egy korty pálinkával, kakaós süti, pálinkás tésztájú piskóta

elkészítés

  1. Első lépésben a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, a kakaót, szilvalekvárt, tejet, a korty pálinkát, a szódabikarbónát és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként adagolva a lisztet is. 
  3. A sima tésztába beleforgatjuk a tojásfehérjét, és ezt egy kizsírozott magasabb falú tepsibe öntjük. 
  4. 30 perc közepes lángon a sütőben, és már kész is a finomság. 
  5. TIPP: Nincs mivel pontosan elvágni a süteményt? Irány a varródoboz! Ángyikám tanácsa szerint egy darab cérna mindent megold.Óvatosan jobbra-balra mozgatva a cérnát húzzuk keresztül a süteményen. Tapasztalatból mondom! Működik az effajta vágás. 
  6. Végül egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk a következő módon: 3 ek. cukrot pirítunk egy edényben.
  7. A tejszínnel még hidegen simára keverjük a pudingport, és a felolvadt cukorhoz adjuk. 
  8. Innen már a szokásos folyamatot követjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a finom édességet.
  9. A sűrű és krémes pudingot a két tésztalap közé töltjük, majd hagyjuk egy órácskát pihenni a betöltött tésztát. 
  10. Téglalap alakúra vágva azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 063
elküldve: 1
receptkönyben: 63
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Kukta

Mióta szakács: 2012.07.16.
7 recept

Hozzászólások (2)

Reta
Retav, 2013-05-05 12:07

Kiprobáltam már háromszor sütöttem meg egy hét alatt. Nagyon finom egyszerü és könnyű sütemény. Először is a megirt recept szerint csináltam, aztán mivel férjem diétázik, nem csináltam meg a pudingos töltelékkel, hanem a tésztájába 1 üveg kimagvalt megaszalodott meggyet tettem és egy maréknyi darakokra vágott diót. Hát nekünk nagyon bejött, nagyon könnyű a gyomornak is meg nagyon finom. Ily módon lehet csokiglazurt is tenni a tetejére, de nálunk a diétázás miatt kimaradt. Köszi a receptet, a kedveltek listájára került.

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány, amely mindenkit elvarázsol
A bárány már kezdetek óta része volt a húsvéti étrendnek, ám nehéz úgy elkészíteni, hogy mindenki kedvelje. Ez a tavaszi francia bárányragu most minden szkeptikust meggyőz!
399