Barna sütemény egy korty pálinkával recept

1 adag
399
kcal
Barna sütemény egy korty pálinkával
Barna sütemény egy korty pálinkával
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Óriási mennyiségű szilvalekvár készlet szakadt a nyakamba. Be kell vallanom, hogy szeretem, de nem az átlagos formában. Az én Ángyikám ennek a receptnek a megalkotója, Nagynéném pedig a továbbhagyományozója, én pedig a megspékelője. Mindenki adott hozzá egy kis pluszt! Így egy többgenerációs sütemény kelt életre egy kicsit más formában!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: 2. Haas Receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalomválasztó: karácsonyi terülj asztalkám
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

"mérlegmentes" barna sütemény egy korty pálinkával, kakaós süti, pálinkás tésztájú piskóta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket kemény habbá verjük.
  2. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot, az étolajat, a kakaót, szilvalekvárt, tejet, a korty pálinkát, a szódabikarbónát és folyamatos robotgépes keverés mellett kanalanként adagolva a lisztet is. 
  3. A sima tésztába beleforgatjuk a tojásfehérjét, és ezt egy kizsírozott magasabb falú tepsibe öntjük. 
  4. 30 perc közepes lángon a sütőben, és már kész is a finomság. 
  5. TIPP: Nincs mivel pontosan elvágni a süteményt? Irány a varródoboz! Ángyikám tanácsa szerint egy darab cérna mindent megold.Óvatosan jobbra-balra mozgatva a cérnát húzzuk keresztül a süteményen. Tapasztalatból mondom! Működik az effajta vágás. 
  6. Végül egy csomag vaníliás pudingport megfőzünk a következő módon: 3 ek. cukrot pirítunk egy edényben.
  7. A tejszínnel még hidegen simára keverjük a pudingport, és a felolvadt cukorhoz adjuk. 
  8. Innen már a szokásos folyamatot követjük, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük a finom édességet.
  9. A sűrű és krémes pudingot a két tésztalap közé töltjük, majd hagyjuk egy órácskát pihenni a betöltött tésztát. 
  10. Téglalap alakúra vágva azonnal fogyasztjuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20x5 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 220
elküldve: 1
receptkönyben: 71
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Boldog Kukta

Mióta szakács: 2012.07.16.
7 recept

Hozzászólások (2)

Reta
Retav, 2013-05-05 11:07

Kiprobáltam már háromszor sütöttem meg egy hét alatt. Nagyon finom egyszerü és könnyű sütemény. Először is a megirt recept szerint csináltam, aztán mivel férjem diétázik, nem csináltam meg a pudingos töltelékkel, hanem a tésztájába 1 üveg kimagvalt megaszalodott meggyet tettem és egy maréknyi darakokra vágott diót. Hát nekünk nagyon bejött, nagyon könnyű a gyomornak is meg nagyon finom. Ily módon lehet csokiglazurt is tenni a tetejére, de nálunk a diétázás miatt kimaradt. Köszi a receptet, a kedveltek listájára került.

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
399