Az öt leggyakoribb főzési hiba - ezekre figyelj oda, ha szerelmes lettél!

Szerelembe estél? Puff, ez legyen a legnagyobb bajod! De most egy kicsit jobban figyelj oda a főzésre, ne okozz nagy gikszert a konyhában! (x)

Túl sós az étel? Szerelmes a szakács! – ezt a kis szösszenetet mindenki ismeri, és milyen alapigazság. A szerelmes embernek ugyanis folyton az áhított személy körül járnak a gondolatai, így arra, amit készít, egy cseppet sem tud koncentrálni. Mi összegyűjtöttük az öt legérzékenyebb területet, ha ezeket szem előtt tartod, akkor olyan nagy baj már nem történhet:

1. Óvatosan a sóval!

Ha valamibe túl sok só kerül, azt kivenni már nem tudjuk belőle, teljesen ehetetlenné válhat az ételünk, ezért fontos, hogyan bánunk a legalapvetőbb fűszerünkkel. Figyelj oda: a tészta főzővizére, a levesre, a hús pácolására. Inkább kevesebb só kerüljön hozzájuk, mert utánfűszerezni mindig lehet.

Pár ötlet, ha megvan a baj:

  • a levesbe főzz pár szem krumplit
  • a tésztát rottyantsd fel egy újabb adag, só nélküli vízben
  • vagy a tésztaszószba ne tegyél sót
  • a húshoz készíts sómentes szószt, amiben visszamelegíted, esetleg tegyél hozzá zöldségeket, amelyek felveszik a sótöbbletet

2. Olaj – a legveszélyesebb

Annyi nehézség lehet vele: ha nem elég forró, kemény lesz a benne sült hús, ha túl forró, megéghet, aztán kifröccsenhet, ami nagyon súlyos égési sérülésekkel járhat. Szóval csak óvatosan az egyik legveszélyesebb konyhai alapanyaggal!

3. Főzővíz – a másik veszélyforrás

Először is: ne borítsd magadra! Az olajhoz hasonlóan nagyon nehezen gyógyuló sebesüléseket lehet tőle szerezni. A tészta vizének leszűrése most kétszeres odafigyelést igényel részedről!

4. Tűzön hagyott edény

Az olaj kigyulladhat, a tej és más ételek kifuthatnak, eszméletlen égett foltot hagyva a platnin vagy a gázrózsa környékén. Ha eredetileg siettél volna valahová, akkor most bizony el fogsz késni - dupla melót csináltál magadnak.

Erre figyelj!

Az égő olajra tilos vizet önteni! Takard le fedővel az edényt, hogy megakadályozd az oxigénutánpótlást!

5. Leégett étel

Itt kezdjük a legdurvább szaggal, az égett fokhagymával - ezt napokig nem fogod kiűzni a lakásból, és a hajadat is meg kell mosni utána. Kár a jó kis lecsóalapért égett baconnel vagy kolozsvári szalonnával plusz vöröshagymával karöltve - ezt is minden ruhád átveszi, állhatsz neki a mosásnak. Mindezt felülmúlhatja a sütőből felfelé gomolygó füst, ami mérgező hatású is lehet. Este, fáradtan már ne állj neki a sütésnek, nehogy idejekorán elaludj! Ugye, milyen jó ilyen felelősségteljesen szerelmesnek lenni?

Ha még csak most keresed az igazit, kattints a Randivonal oldalára!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek