A magyar kakasherét kóstoló gasztrobloggernek bejött Budapest: rangos díjat nyert

A Kövesd Donalt Európába! sorozat Budapesten forgatott epizódja kapta a különdíjat Karlovy Varyban a Tourfilm nemzetközi filmfesztiválon.

Az International Festival of Touristic Films – Tourfilm a világ legrégebbi, turisztikai jellegű filmeket szemléző nemzetközi fesztiválja. A fesztivál célja, hogy bemutasson és elismerjen olyan filmes alkotásokat, amelyek elősegítik az idegenforgalom fejlődését, növekedését. Idén 49. alkalommal rendezték meg október 6. és 8 között Karlovy Varyban. A fesztivál nemzetközi pályázatára 197 alkotás érkezett 45 országból, 4 kategóriában. Az elismert szakemberekből álló zsűri a „TV és online műsor” kategóriában 22 filmes anyag közül a Food Network tévécsatorna sorozata, a Kövesd Donalt Európába! első epizódját különdíjjal jutalmazta. (A fődíjat a Voyager – Funky Nassau c. alkotás kapta)

Tavaly az első évad, a szintén a Food Network számára készült Kövesd Donalt Vietnamba! a fődíjat szerezte meg a Tourfilmen.

A szakács a sorozatban további 9 helyszínre látogatott el, többek közt Isztrián, Hollandiában, Olaszországban és Svédországban. A Kövesd Donalt Európába! Magyarországon idén év elején volt látható aFood Networktévécsatornán, összesen 98 országba jutott el.S nem ez az első alkalom, hogy a műsor sikert aratott a cseh rendezésű nemzetközi fesztiválon.

"Amikor a tévécsatorna anyavállalata, a Scripps Networks felkért a sorozat forgatására, nyomban igen mondtam. Nagyon vártam, hogy elutazhassak Budapestre, és kipróbáljam a helyi ételeket. Erre tavaly májusban került sor, igazi élmény volt, és most hallva a díjról, már örülök, hogy nem visszakoztam gyáván a kakashere kipróbálásától sem" – kommentálta a Tourfilmen elért eredményt Donal.

Végülegy cukorkaműhelybe is elkerül, hogy megismerjen egy különleges eljárást, és maga is részt vegyen a szívecske formát rejtő cukor elkészítésében.

Azegyórás budapesti filmbenDonal Skehan, a népszerű dublini gasztrobloggerből lett szakács és műsorvezető bejárja a várost, hogy a magyar gasztronómia néhány különlegességét felfedezze. Útja során Jókuti András –VilágevőésVilágetető– blogger kalauzolja. Először is Trabantba ülteti a fiút, és – miután neki a város néhány nevezetes épületét, látványosságát – elviszi lángosozni, megkóstoltatja vele a hagyományos pesti zsidó ételeket, majd a Gourmet Fesztiválra, az egyik legnagyobb haza gasztronómia eseményre látogatnak el. Donalnak meg kell ismernie a 2015-ös tematikus ételt, a paprikás csirkét. Ezzel semmi gondja nincs, de a Bock Bisztro standján Bíró Lajos kissé zavarba hozza: kakasherepörköltet kínál neki. Egy kupica pálinkameghozza a bátorságot, a fiatalember nem csak megkóstolja,de végül egy egész tányérral elfogyaszt belőle.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek