A hét szakácsa: Júlia

Eheti kiemelt szakácsunk, Júlia már kiskorában érdeklődött a sütés-főzés iránt. Szereti a fűszeres ételeket, és próbál az egészséges fogásokra hangsúlyt fektetni.

Nagyon kis koromban kezdtem el érdeklődni a főzőcskézés iránt, még akkor, amikor fel sem értem a pultot, úgy kellett felhúzódzkodnom, hogy lássam, mit is készít a nagymamám vagy anyukám aznap ebédre.

Júlia szakács

Nődögéltem, és amikor már biztonságosra fordult a dolog, kezdték hagyni, hogy segítsek nekik a konyhában, majd eljött a pont, hogy konkrétan rám bíztak mindenfélét, hogy csináljam meg egyedül, ne csak besegítsek.

Ezeket olvastad már?

Mivel folyamatosan pozitív visszajelzéseket kaptam, úgy gondoltam, ideje lenne nagyobb és bonyolultabb dolgokba belekezdeni. Ez azonban még mindig folyamatban van, próbálok lépést tartani az újdonságokkal, és kipróbálni a legtöbb újítást, nem mindig sikeresen amúgy, de ez nem fog semmiben sem meggátolni.

Ezeket olvastad már?

Azonban, mivel vidékről származom és a családom is, igen erősen bennünk van, hogy mindent jó sok olajjal és sóval kell készíteni. Az utóbbi időkben viszont rájöttem, hogy ezek az ételek nem olyan célravezetőek, úgyhogy mostanában próbálok egészségesebb ételeket készíteni - főleg mivel különböző allergiák is megjelentek családon belül, illetve sokszor vegetáriánus kívánságokat kell kielégítenem. Sajnos azonban bevallom, hogy még mindig túlzottan kedvelem a kifejezetten sós ételeket.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek