Egy étel minden nap + férfimentesség? Ez volt a 109 éves néni hosszú életének titka!

Mi az, amit minden nap tudnátok enni, és nem unnátok rá? Ez a hölgy kedvenc ételét a hosszú élet titkával azonosította. Ja, mellesleg a férfiakat is kiiktatta az életéből.

Úgy tűnik, nem mindenki teszi fel az életét arra, hogy rátaláljon a nagy Ő-re. Sőt, van, aki kifejezetten hasznosnak tartja a pártalan, ezáltal problémamentes életet. Tovább megyünk, életmeghosszabbítónak! Így volt ezzel Jessie Gallan is Skóciából, aki 109 éves koráig élt boldogan, tudatosan férfi nélkül. Három hónappal halála előtt osztotta meg pár hasznos életvezetési tanácsát. Például azt is, mi az, amit minden nap evett.

Jessie interjút ad :)

"Sosem függtem senkitől. Mindig keményen dolgoztam, szinte sose mentem szabadságra" - mesélte Jessie, aki már 13 évesen elhagyta otthonát, és fejőlányként dolgozott. Utolsó éveit egy skót idősek otthonában töltötte, ahol számos barátja volt, csoportfoglalkozásokra, templomba, koncertekre járt. Mindenki fantasztikus nőként emlékszik rá.

Hogy mi szerinte a hosszú élet titka a férfimentességen kívül, akik szerinte inkább csak problémát jelentenek, nem örömöt? Napi egy tál zabkása + rendszeres testmozgás! Ő erre esküszik. Köszönjük a tanácsokat, Jessie!

Receptajánló:

Itt egy vele készült riport, angolul tudóknak:

Ezeket olvastad már?

via delish

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Ezt főzheted – A csodás május 31 receptje, ami csak...

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most májusi, tavaszi és napfényes fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

Nosalty

További cikkek