5 gasztroprogram a Gourmet Fesztiválon, amin részt kell venned!

Idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja. (x)

A Gourmet Fesztivál témái ebben az évben a gombóc, a kaviár és a pezsgő. A hazai vidék legízesebb réteseitől a világ 10. legjobb étterméig idén is mindenből a legjobbat vonultatja fel Magyarország legnagyobb presztízsű gasztrofesztiválja a pünkösdi hétvégén, május 17-20 között a Millenárison.

Lengyel Bib Gourmand vacsora

A Gourmet Fesztivál a magyar ételkülönlegességek mellett a nemzetközi konyhát is elhozza exkluzív ebédek és vacsorák formájában. Ilyen lesz Lengyel Bib Gourmand vacsora május 18-án pénteken este 19.00-kor, amin Varsó 4 Bib Gourmand minősítésű éttermének nyolcfogásos közös menüjét fogyaszthatják a vendégek magyar borokkal.

Vidéki ebéd

Tavaly telt házzal és óriási sikerrel indult útjára a Gourmet Fesztivál vidéki ebéd sorozata, amelyben az ország legizgalmasabb vidéki éttermeit mutatjuk be. Kiváló vidéki ebéd lesz az encsi Anyukám Mondta, a soproni Erhardt Étterem, az egri Macok Bisztró, a tatai Platán és a pannonhalmi Viator ötfogásos közös menüje borpárosítással május 19-én szombaton 13.00 órakor.

Latin-Amerikai vacsora

Kiváló Latin-Amerikai vacsorában lesz része a vendégeknek, akik a kontinens legjobb séfnőjének, Kamilla Seidlernek az ötfogásos menüjét élvezhetik borpárosításokkal. Kamilla Seidler a világ legjobb éttermének választott Noma társtulajdonosával, Claus Meyerrel nyitotta meg a Gustu-t, La Paz-ban, Bolívia fővárosában. A siker nem maradt el, a Gustu néhány év alatt a legjobb dél-amerikai éttermek közé került. Időpont: május 19., szombat 19.00.

Exkluzív ebéd a legjobbakkal

A vasárnapi exkluzív ebédet legjobb fővárosi éttermek nyújtják. A Baraka, a Csalogány 26, a Mák, a Rosenstein és a St Andrea Wine & Gourmet Bar séfjei egy közös vasárnapi ebéd kedvéért ellátogatnak a fesztiválra és egy ötfogásos menüt készítenek zöldség- és gyümölcslevekkel párosítva. Időpont: május 20., vasárnap 13.00.

Autentikus török vacsora

Az utolsó exkluzív vacsora Maksut Askar (Neolokal és Isztambul étterem) menüje borpárosítással. A török sztárséf az isztambuli Neolokal executive séfje, akit az anatóliai konyha modern úttörőjeként tartanak számon. Askar menüje elsősorban a belső anatóliai régióra koncentrál, az ételek mellé pedig autentikus török borok kerülnek a résztvevők poharaiba. Időpont: május 20., vasárnap 19.00.

Tudj meg többet az idei Gourmet Fesztiválról itt!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek