Hambi reggelire, ebédre, vacsira - jöhet desszertnek is?

Ausztráliában új trend hódít. A burgereket  hússal, baconnel, és sós karamellfagyival, Nutellával pakolják meg. Szörnyen hangzik? Próbáld ki egyszer!

Az ausztráliai Melbourne-ben és az északi, meleg (ez a déli félteke!) Queenslandben rájöttek, fölösleges elválasztani egymástól a desszertet és a főfogást.

A melbourne-i Cafe 51-ben waffel burgert lehet kóstolni, ahol a zsömlét ez a puha piskótaféle helyettesíti. A szendvicset megpakolják marhahússal, sajttal, baconnal, apró cukorkával és Nutellával.

A Muharam kávézóban mini briósból készítenek húsos szendvicseket Mars csokival, keksszel, robbanós cukorkával, egy Tim Tam nevű csokiskeksszel és karamell szósszal.

Egy queenslandi étteremben sós karemelles croissant a szendvicsalap. Erre pakolnak marhahúspogácsát és fahéjas, juharszirupos bacont.

A melbourne-i Demazzicsak édes hozzávalókból megkomponáltburgerének tetejét egy különlegesség, perzsa vattacukor borítja. A pashmak, noha ránézésre hasonlít az általunk is ismert vattacukorra, de egész más technológiával készül. A szendvics Nutellával, eperrel, tejszínhabbal van töltve.

A Demazziban Mars csokival megpakolt fagyiburgert is lehet kóstolni.

A Long Story Short desszertburgere csak édes összetevőkből, azaz briósból, fagyiból, gőzölt matchakrémből és gyümölcsökből áll. Az édes szendvicset egy virágokkal meghintett, óriási vattacukorgömb alá rejtve tálalják. Miután meleg tejjel meglocsolják a vattacukrot, előtűnik a töltött briós.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Ezek a sütik nem csak finom ízükkel tesznek vidámmá, hanem egy trükkös hozzávalóval is

Címlapról ajánljuk

További cikkek